Kepez’de sel baskınlarına karşı 3 mahallede yağmur ve drenaj kanalı çalışması

Kepez’de sel baskınlarına karşı 3 mahallede yağmur ve drenaj kanalı çalışması

Kepez’de sel baskınlarına karşı 3 mahallede yağmur ve drenaj kanalı çalışması

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, adaylığı sırasında yol açtığı hasarı yerinde gördüğü 12 Şubat’taki sel felaketinin ilçesinde bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaların başlatıldığına dikkat çekti. Başkan Kocagöz, Kepez de, 3 mahallede yağmur suyu drenaj kanalı çalışmalarına başlandığını ve sele neden olan sorunların en kısada sürede çözmeyi hedeflediklerini söyledi.
Antalya merkezde, 12 Şubat tarihinde yaşanan sel felaketinde en çok etkilenen ilçelerden biri de Kepez olmuştu. 24 saatte 372 kilogram yağışın düştüğü ilçede; yollar sular altında kalmış, bazı binaların bodrum ve zemin katı ise yağmur suyuyla dolmuştu. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, o dönemde ilçede ciddi bir maddi hasara neden olan sel felaketinin olumsuz etkilediği mahalleleri ziyaret etmiş ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

İlk çalışma Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde yapıldı
Başkan Mesut Kocagöz, göreve geldikten sonra da yağmur suyu sorununa çare olacak çalışmaları başlattı. Yağmur suyu felaketiyle ilgili ilk altyapı çalışması Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle mahallede, yollarda yağmur suyu birikmesini önlemek amacıyla kutu menfez çalışması gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla bölgede 30 metre uzunluğunda kanal inşa edildi. Bu çalışma ile Elmalılı Hamdi Yazır Caddesi’ndeki yağmur suyu tahliye kanalının, Şehit Ömer Halis Demir Caddesi’ndeki ana hat kanala bağlantısı sağlanmış oldu.

Ay deresi Havzası’nın çıkış noktasına kanal
Kepez Belediyesi, 12 Şubat sel felaketinin en çok etkilediği Güneş Mahallesi’ndeki yağmur suyu sorununu da çözmek için düğmeye bastı. Afet, en çok mahallede 6051 Sokak’ta hasara neden olmuştu. Bu sokak, Düden Çayı’na dökülen Ay Deresi Havzası’nın başladığı yer olarak biliniyor. Bu noktada dere yatağının olmamasından dolayı şiddetli yağışlarda sokak üzerinde su taşkını sorunu yaşanıyordu.

Önce kanal sonra park çalışması
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla Ay Deresi’nin başlangıç noktasındaki yatağını açıyor. Bölgede iş makineleriyle 225 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde yağmur suyu drenaj kanalı inşa ediliyor. Yapımı devam eden kanalla, başlangıç kısmı Şehit Ömer Halis Demir Caddesi’nde yer alan Ay Deresi birbirine bağlanacak. Bu çalışma ile bölgedeki yağmur suyu birikmesi sorununa önemli ölçüde çare bulunmuş olacak. Kepez Belediyesi, kanalın inşa edildiği alanın çevresini de yeşillendirecek. İmar planında yeşil alan olan ve uzun yıllar atıl halde kalan arazi, plandaki kullanımına uygun şekilde parka dönüştürülecek.

Fevzi Çakmak Mahallesi’ne drenaj kanalı
Kepez Belediyesi, yaşanan sel felaketinden etkilenen Fevzi Çakmak Mahallesi’nin su baskını sorununa da neşteri vuruyor. Mahallede, özellikle Akşemseddin Caddesi ile Ulubatlı Hasan Caddesi arasındaki bölgede, şiddetli yağışlarda su baskını sorunu yaşanıyordu. Kepez Belediyesi, bu altyapı sorununu iki cadde arasında inşa edeceği yağmur suyu drenaj kanalıyla çözmeyi planlıyor. Drenaj kanalının yapımına, imar yolu üzerindeki arsa tapuları verilen gecekonduların tahliye edilmesinden sonra başlanacak.
Başkan Mesut Kocagöz, Ay Deresi’ndeki ıslah çalışmasını yerinde inceledi ve altyapı yatırımıyla ilgili bürokratlarından bilgi aldı. Seçim döneminde, sel felaketinin yaşandığı mahalleleri ziyaret ettiğini belirtten Başkan Kocagöz, açıklamasında şunları kaydetti:
“Afetin yol açtığı hasarı hem sahada gördüm hem de hemşehrilerimin acılarını paylaştım. Göreve gelmemiz halinde yağmur suyu taşkınını önlemeye yönelik çalışmaları ivedilikle başlatacağımızı ifade etmiştim. Göreve gelir gelmez de, yapılacak hizmetler listemin ilk sırasına yağmur suyu sorununu yazdım. Hüsnü Karakaş ve Güneş mahallelerimizde bu sorunun çözümüne katkı sağlayacak olan altyapı çalışmalarını başlattık. Fevzi Çakmak Mahallemizde de yağmur suyu drenaj kanalı inşa edeceğiz. Hazırlığına başladık. Rabbim, Kepez’imize, Antalya’mıza ve ülkemize böyle afetleri bir daha yaşatmasın. Antalya Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yağmur suyu baskınlarının önlenmesine yönelik çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. İyi gününde, kötü gününde her zaman vatandaşlarımın yanında ve emrindeyim. Kepez’de sel felaketlerine neden olan sorunları en kısa sürede çözeceğiz."