Kepez Belediyesi, YKS’de başarılı öğrencilere de burs verecek

1.08.2024 13:23:45

Kepez Belediyesi, YKS’de başarılı öğrencilere de burs verecek

Antalya’da Kepez Belediyesi’nin Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan ve ilk 10 bin sıralamasına giren öğrenciler, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret etti. Başkan Kocagöz, YKS’de başarı elde eden gençlere belediye tarafından burs verileceğini açıkladı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS), Kepez Belediyesi’nin Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde hazırlanan ve ilk 10 bine giren öğrenciler, başarılarını Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile paylaştı. YKS sınavında derece elde eden Melike Alpar, Muhammet Sehit Kardaş ve Mahmut Kerem Akdan, Başkan Kocagöz’ü makamında ziyaret etti. Öğrencilerin sınav deneyimlerini aktardığı ziyarette Başkan Kocagöz de, gençlere kaçıncı sırada olduklarını ve hedeflerini sordu. Gençlerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocagöz, “Maşallah gençlerimiz pırıl pırıl. Tebrik ediyorum. Biz Kepez Belediyesi olarak sizlerin başarıları ile gurur duyuyoruz” dedi.

YKS’de başarı elde eden gençlere burs imkanı tanınacak
Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nin öğretmenlerine de emeklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Kocagöz, “Öncelikle öğretmenlerimi kutluyorum. Onlar sayesinde ve sizlerin çalışma azmiyle bu başarılara ulaşılıyor. Sizlere üniversiteye başladığınızda burs vereceğiz, onun müjdesini vermek isterim. Biliyorsunuz, Kepez Vakfı olarak öğrencilerimize burs veriyoruz. Ancak, YKS’de belli bir başarı elde eden öğrencilerimize de özel bir burs vereceğiz. Amacımız başarıyı teşvik etmek. Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Hepinizle ayrı ayrı gurur duydum. Memleketimizin sizin gibi başarılı gençlere ihtiyacı var” diye konuştu.
Kepez Belediyesi, her yıl YKS’ye girecek üniversite adayları için kurslar düzenliyor. 11. ve 12. sınıf, mezun ve yalnızca TYT’ye girecek adaylara yönelik olarak düzenlenen kurslar Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Ayrıca, YKS’ye girecek adaylar için yıl boyunca deneme sınavları da düzenleniyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen deneme sınavları, adayların mevcut bilgilerini ölçme açısından büyük önem taşıyor. Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde, yeni bir uygulama ile Meslek Liselerine yönelik de eğitim veriliyor.