Kepez Belediyesi, Antalya’yı Gökyüzü Gözlem etkinliğinde buluşturuyor

12.08.2024 14:20:33

Kepez Belediyesi, Antalya’yı Gökyüzü Gözlem etkinliğinde buluşturuyor

Antalya Bilim Merkezi’nin gökyüzü meraklılarını bir araya getireceği Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 16 Ağustos’ta, saat 20.30-22.30 saatleri arasında Dokuma Park’ta gerçekleştirilecek. Antalyalılar, teleskopla ay ve yıldızı yakından keşfetme imkanı bulacak.
Kepez Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Bilim Merkezi, gökyüzü tutkunları için heyecan verici bir etkinliğe hazırlanıyor. Dokuma Park’ta, 16 Ağustos Cuma günü 20.30-22.30 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte, Antalyalılara teleskoplarla Ay ve parlak yıldızları yakından keşfetme fırsatı sunulacak. Katılımcılar, teleskoplarla Ay’ın yüzeyindeki kraterleri, dağları ve diğer detayları daha yakından inceleyebilecek. Ayrıca parlak yıldızları, yıldız kümelerini ve gökyüzündeki diğer önemli cisimleri gözlemleme şansı yakalayacaklar. Etkinlikte ayrıca hava kalitesine ve meteorun parlaklığına göre perseid meteor yağmuru da izlenebilecek. Meteor yağmuru için sabırlı gözlemciler bu doğa olayını deneyimleme fırsatı bulabilecek. Etkinlik kapsamında, katılımcılar gökyüzü bilgilerini ödüllü bir bilgi yarışmasında test etme şansına sahip olacak. Kazananlara çeşitli ödüller verilecek ve astronomi meraklıları için atölye çalışmaları da düzenlenecek.
Antalya Bilim Merkezi’nin, Dokuma Park’ta 16 Ağustos’ta gerçekleştireceği Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne katılmak isteyenler bilgi ve randevu için www.antalyabilimmerkezi.com yada (0242) 314 10 10 nolu telefon hattından gerekli bilgilere ulaşabilirler.