Kemer’in gurur tablosu

17.07.2024 15:16:32

Kemer’in gurur tablosu

"Eğitim Varsa Gelecek Var" projesi kapsamında belediyelere örnek olan faaliyetler yürüten Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun, gazinodan eğitim yuvasına çevirdiği Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler çıtayı yükselterek tüm branşlarda Kemer birinciliği elde etti.
Bu yıl yapılan üniversite sınavına Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun destekleriyle ücretsiz olarak hazırlanan öğrencilerden Zeynep Naze Bigiş TYT Türkiye 238’incisi oldu. Öğrencilerden Berat Çelik sayısal alanda Türkiye 4 bin 350’ncisi, Açelya Deniz Tur, sözel alanda Türkiye bin 414’üncüsü, Buğra Berkan Çalbalı TM alanında Türkiye 2 bin 729’uncusu olarak Kemer’e büyük gurur yaşattı.
Kemer’in gururu olan öğrenciler Kurs Müdürü Suat Göv ile birlikte Belediye Başkanı Topaloğlu’nu ziyaret ederek, elde ettikleri başarıyı paylaştı.
Ziyarette, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Semih Top, Ali Rıza Akar, Hüseyin Çelik, Cansın Efir ve Mehmet Akın yer aldı.

Başarı oranı geçen seneyi geçti
Belediyeye ait kurs, geçen sene 3 milyon 527 bin 443 adayın katıldığı üniversite sınavında Türkiye 117’ncisi çıkarma başarısı gösterdi. Kurs ayrıca ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 29, ilk 75 binde 36, ilk 150 binde 64 öğrenci çıkarma başarısı göstermişti. Bu yıl yapılan sınavda ise sayısalda Türkiye 238’incisi çıkararak Kemer’e yeni bir gurur yaşattı. Kurs, bu yıl ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 32, ilk 75 binde 41, ilk 150 binde 82 öğrenci çıkarma başarısı göstererek çıtayı yükseltti.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu: "Geçen sene olduğu gibi bu yılda da büyük bir başarı yakaladık"
Bu yıl sayısalda Türkiye 238’incisinin Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’ndan çıkmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten Başkan Topaloğlu, "Bu yıl ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 32, ilk 75 binde 41, ilk 150 binde 82 öğrencimiz var. Bunlar Kemer Belediyemizin kursunda yakalanan bir başarıdır. Bu başarı önce öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, meclis üyelerimizin ve ailelerinizindir. Biz ülkemizi kalkındıracaksak ilk gideceğimiz yer eğitimdir. Eğitim olmadığı müddetçe hiçbir şey olmaz. Her yıl çıtayı yükselterek gidiyoruz. Eğitim konusunda hiçbir şeyden kaçınmıyoruz. Her ne kadar tasarruf yapsak bile eğitim konusunda tasarruf yok. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yolları açık olsun. Bundan sonra da burs desteğimizi vereceğiz. Bu yıl da burs desteğimizi 2 bin 500 liraya çıkarıyoruz" dedi.
Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Topaloğlu, daha sonra öğrencilerle Kemer Akra Barut Otel’de öğle yemeğinde bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte yemek yiyen Başkan Topaloğlu, öğrencilere "Sizlerle her zaman gurur duyacağız. Sizleri üniversitede burs desteği ile yalnız bırakmayacağız" dedi.
Zeynep Naze Bigiş Uzay ve Havacılık Mühendisliği, Berat Çelik Tıp Fakültesi, Açelya Deniz Tur Tarih, Buğra Berkan Çalbalı Hukuk Fakültesi’nde eğitim görmek istediklerini belirterek, eğitime yaptığı katkılar ve kendilerine verdiği destek nedeni ile Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiler.