Kemer’de sokak hayvanları yararına ikinci konser
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde kurulan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası ve Antalya Üstün Kent Orkestrası, sokak hayvanları yararına ikinci konserini verdi.
Antalya’nın Kemer Belediyesi tarafından daha önce Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda yer alan Kemer Belediyesi Deniz Kafe yanında düzenlenen konserin ikincisi Tekirova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Orkestra şefliğini Uzman Müzikolog Furkan Üstündağ, solistliğini ise Lena Myrones yaptığı konserde Türkçe, İngilizce ve Rusça şarkıların seslendirildi. Konserde, Kemer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Barındırma Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden getirilen kedi ve köpekler sahiplendirildi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan geleceğin müzisyenleri, performanslarıyla konseri izleyenlerden büyük alkış topladı.
"Çocuklarımızla gurur duyuyoruz"
Konseri izlemeye gelen vatandaşlar, seslendirilen şarkılara zaman zaman eşlik ederek güzel bir akşam yaşadı. İlçede tatilini sürdüren yerli ve yabancı misafirler de konseri cep telefonları ile görüntüledi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, gençlere imkan verildiği zaman neler yapabileceklerini gördüklerini söyleyerek, "Furkan Hoca yaklaşık 4 yıl önce Kemer’e geldi ve sıkı bir çalışma sonrasında orkestra kurdu. Gençlerimize sahip çıktığımız zaman ve imkan verdiğimizde neler yapabildiklerini görüyoruz. Dört yıl önce belki ellerindeki müzik aletlerini bile tanımıyorlardı. Furkan hocamız sayesinde çocuklarımız büyük bir orkestra oluşturdu. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza destek olmak zorundayız." dedi. Konser sonrası Solist Lena Myrones’e Meclis Üyesi Mustafa Çelik, Şef Üstündağ’a ise Meclis Üyesi Sema Özdemir çiçek verdi.