Kemer Belediyesi ile ATSO’dan iş birliği protokolü

19.08.2024 13:53:18

Kemer Belediyesi ile ATSO’dan iş birliği protokolü

Kemer Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında iş birliği protokolü imzalandı.
ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO Yönetim Kurulu üyeleri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Başkan Topaloğlu, ATSO Başkanı Hacısüleyman ve yönetim kurulu üyelerini Kemer Belediyesi girişinde karşıladı. Başkan Topaloğlu, başkanlık makamında yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Tekne kazasında hayatını kaybeden ATSO Başkanı Ali Bahar’a Allah’tan rahmet dileyen Başkan Topaloğlu, “Ali beyle en son AKTOB’un toplantısında bir araya gelmiştik. Turizmi ve Kemer’in geleceği hakkında uzun uzun konuşarak neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunmuştuk. Daha sonra buluşmak için konuşmuştuk ama 3 gün sonra maalesef talihsiz kaza oldu. Türkiye, dinamik ve çalışkan bir insanı kaybetti. Kendisi yerinde duramıyordu ve çok hareketliydi. Bundan sonra onun kaldığı yerden devam etmek gerekiyor. Mekanı cennet olsun” dedi.
ATSO önceki dönem yönetiminin Kemer’e Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi kazandırdığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Merkezimizde şu anda 100 kişilik Kemer Belediyesi Gençlik Orkestramız var. Ayrıca bando ekibimiz var. Bunda en fazla emeği olan Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası Şefi Furkan Üstündağ’dır. Merkezin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ziyarette, Başkan Topaloğlu, özellikle eğitim alanında yaptıkları desteklerle ilgili bilgiler vererek, turizmde yaşanan gelişmeler hakkında da fikir alışverişinde bulundu.
ATSO Başkanı Hacısüleyman ise ATSO Başkanı merhum Ali Bahar’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, “Kendisiyle gece gündüz mesai yapıyorduk. Sadece Antalya değil Türkiye kendisinden ilerde çok fazla yararlanabileceği bir değeri kaybetti. Aslında bugünkü ziyareti 18 Temmuz tarihi için ayarlamıştık. Ali Bahar kendisi gelecekti ama bir programı nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştı. Maalesef bugün bir eksikle geldik. Mekanı cennet olsun” dedi.

İş birliği protokolü imzalandı
Arslanbucak Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Numara 44 adresinde bulunan Arslanbucak kapalı pazar yerinin semt pazarının kurulmadığı ve belediye tarafından yapılması planlanan etkinliklerde kullanılmadığı durumlarda araç kiralama faaliyeti gösteren iş yerlerine bekletme alanı olarak gösterilmesi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.
Kemer Belediyesi Temmuz ayı meclisine sunulan önergede Kemer genelinde araç kiralama faaliyeti gösteren işletmelerin turizm sezonunda dolaylı olarak oluşturduğu trafik sıkışıklığının giderilmesi, otopark karmaşıklığının çözülmesi amacıyla Arslanbucak Mahallesi 401 ada 1 parselde yer alan taşınmazın araç bekleme alanı olarak belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edilmişti.
Ziyaret sonrası ATSO Başkanı Hacısüleyman, Başkan Topaloğlu’na, içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların olduğu plak olan bir gramofon hediye etti.
Ziyarette, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül ile Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Cansın Efir, Sema Özdemir, Mustafa Çelik, Ali Rıza Akar, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdağ, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, ATSO Kemer Temsilcisi Mehmet Çokseyrek yer aldı.