Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu: “Kındılçeşme’yi istiyoruz”

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu: “Kındılçeşme’yi istiyoruz”

Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu: “Kındılçeşme’yi istiyoruz”

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’in ilk kamp alanı olan Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı’nın tekrar halka açılarak işletilmesi için belediyeye verilmesini istediklerini söyledi.
Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı’nın daha önce vatandaşların kullandığı ve denize girdiği bir alan olduğunu belirtti. Alanın 2004 yılında Milli Parklar tarafından ihale edildiğini söyleyen Kaya, "Sonrasında vatandaşlarımızın tepkisiyle sivil toplum kuruluşlarının açtığı davalar sonucunda bu ihale iptal edildi. Fakat burada da aradan geçen uzun sürede kaybeden yine hemşehrilerimiz oldu. Çünkü yaklaşık 20 senedir Kındılçeşme vatandaşlarımıza kapalı bir şekilde duruyor. Bu yerin tekrar Milli Parklar tarafından vatandaşlarımıza açılarak işletilmesini istiyoruz. Eğer bu işletmeyi yapamıyorsanız belediyemize devredin. Belediyemiz kamu yararı gözeterek burayı halkımıza açsın” dedi.

"20 yıldır atıl durumda"
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, 1978 yılında Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanı’na geldiğinde alanın hem çadır hem de karavanlı piknik alanı olarak kullanıldığını söyledi. Alanı daha önce Orman Bakanlığı’nın işlettiğine dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Buranın çamaşırhanesi, mutfağı, bulaşıkhanesi vardı. Pırıl pırıl bir yerdi. Ama nedense 20 yıl önce bir şirkete tahsis edildi. Ama bu tahsis, yapılan hukuk mücadelelerinde Danıştay 6. Dairesi tüm planların hepsini iptal etti. Yapılanların hepsini iptal etti. Daha sonra Antalya 3. İdari Mahkemesi yapı ruhsatını iptal etti. Arkasından da Kemer Belediyesi buraya yıkım için geldiği zaman Milli Parklar ’Siz burayı yıkarsanız size kişi borcu çıkar’ diye orada da topu taca attı. Her ne kadar Milli Parklar burada yapı kayıt belgesi de alsa onun böyle bir hakkı yok. Çünkü Danıştay 6. Dairesi bunların hepsini iptal etti” ifadelerini kullandı.

“Kındılçeşme’yi belediyeye verin”
Kemer’de yeteri kadar turistik tesis olduğuna işaret eden Başkan Topaloğlu, “Şimdi her gelen ’Biz hocam nerede çadır kurabiliriz? Nerede karavanımızla dinlenebiliriz, tatil yapabiliriz’ diye soruyor. Yeteri kadar otel varken hala daha turistik ve lüks yerler açılmasına gerek yok. Zaten şu anda beş tane daha Kemer bölgesine turistik tesis yapılacak. Herkes tahsisini aldı. Biz Kındılçeşme’nin tekrar eski haline dönerek Kemer halkının ve bölge halkının kullanımına ve Türk halkının kullanımına açılmasını istiyoruz. Bakın 20 yıldır mezbelelik bir şekilde duruyor burası. Ben geçenlerde gittim. Ağaçlar kurumuş, yere yatmış ve otlar kurumuş. Her an için burada bir tehlike oluşabilir. Onun için de burayı Kemer Belediyesi’ne versinler. Kemer Belediyesi burayı en iyi şekilde işletir. Hem halk mutlu olur hem de Kemer halkı mutlu olur. Biz Kındılçeşme’yi istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Kullanım Alanı’nın Kemer’in ilk kamp alanı olduğunu hatırlatarak, alanın halka açılmasını istediklerini kaydetti.