Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi

Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi

Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Karabük Üniversitesi (kbü) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ilr bir araya geldi.
Görüşmede, Müsteşar Arnur Mukhametkarim, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğrrtim Görevlisi Adnan Ucur yer aldı.
Görüşmede iki ülke arasındaki yükseköğretim faaliyetleri ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için yapılabilecek iş birliği imkanları görüşülerek akademik çalışmalar kapsamında yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Türkiye ile Kazakistan’ın kardeş ülke olduğunu belirten Büyükelçi Sapiyev, Kazakistanlı öğrencilerin Türkiye ve Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını ifade ederek, öğrenci sayısının daha da artmasından mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık, Kazakistan’ın hem Türkiye hem de Türk dünyası için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Kazakistan bizim için çok önemli bir ülke. Kazakistanlı öğrencilerimizin burada okuyor olması, iki ülkenin iş birliği ve gelişimi açısından oldukça önemli. Karabük Üniversitesi olarak Türk Devletlerindeki pek çok üniversiteyle protokoller yaptık ve bu devletlerle olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Türk Devletleri ile olan kardeşliğimizi geliştirecek ve iş birliğimizi artıracak çalışmalar planlıyoruz"dedi.
Büyükelçi Sapiyev, görüşme sonrası Karabük Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.