KAYSERİ’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

KAYSERİ’Yİ HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Büyükşehir Başkan Büyükkılıç, Kültepe’den yapılan canlı yayında turizm değerlerimizle ilgili önemli mesajlar verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Anadolu Holding tarafından restorasyonu yapılacak olan Kültepe’de canlı yayında konuştu. A Spor tarafından gerçekleştirilen canlı yayında Kayseri’nin değerlerini anlatan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi geçmişi ve geleceği ile hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Kültepe’de gerçekleştirilen canlı yayına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, TMSF Başkanı Muhittin Gülal, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve Kayserispor Teknik Direktörü Bülent uygun ile Kayserisporlu futbolculardan Mensah, Adebayor ve Emre katıldı. Kültepe’deki canlı yayına aralarında Erman Toroğlu’nun da yer aldığı çok sayıda spor yorumcusu da katıldı. 

Kültepe’nin sadece Kayseri için değil dünya tarihi için önemli olduğunu ifade eden Vali Şehmus Günaydın, 4 bin yıl önce ticaretin kurallarının yazıldığı Kültepe’de kazılarda çıkarılan tüm eserlerin sergilenmesi için bir müze yapacaklarını söyledi. Vali Günaydın, “Ülke olarak hedeflediğimiz 70 milyon turistin gelmesi için Kültepe çok önemli bir merkez olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Kayseri’nin çok önemli turizm değerlerine sahip olduğunu ifade ederek, “Uluslararası standartlarda bir kayak merkezi olan Erciyes’in eteklerindeyiz. Kültepe’nin de içinde olduğu zenginliklerle dolu Koramaz Vadisi’ndeyiz. Kayseri bilindiği üzere İpek Yolu üzerinde ve ticaretin kuralları burada konulmuş. Çıkarılan tabletlerden değişik anlaşmalar yapıldığını görüyoruz. Hatta gelin-kaynana çatışmasını bile ortaya koyan tabletler var. Çıkarılan tabletlerin büyük bölümü burada değil. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde hatta İngiltere’de bulunuyor. Bundan sonraki süreçte güçlü desteklerle birlikte 12 aya yayılan kazıyla Kültepe’yi hak ettiği yere getireceğiz. Sağlık turizmi, balon turizmi, kayak turizmi, Kapuzbaşı Şelaleleri, kültür turizmi, gastronomi turizmi gibi değerleriyle açık hava müzesi olarak nitelendireceğimiz Kayseri’yi geçmişi ve geleceği ile tanıtacağız. Yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TMSF Başkanı Muhittin Gülal da spora, sanata ve kültüre katkı yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Tarihsel mirasın gün yüzüne çıkması ve pazarlanması konusunda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Burası sadece Kayseri’nin değil ülkemizin de bir değeri” dedi.

Canlı yayın, Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve Teknik Direktör Bülent Uygun ile futbolculardan Adebayor, Mensah ve Emre ile devam etti. A Spor’un Kültepe’deki canlı yayını gün boyu devam etti. Aralarında Erman Toroğlu, Evren Turhan gibi yorumcuların da bulunduğu çok sayıda spor yorumcusu canlı yayında Kültepe’den bahsetti ve futbol gündemini değerlendirdi.