KAYSERİSPOR’A ‘ASLAN’ DARBESİ

KAYSERİSPOR’A ‘ASLAN’ DARBESİ

Süper Lig’in 20. haftasında deplasmanda Galatasaray karşısında oynayan HES Kablo Kayserispor sahadan 4-1 mağlup ayrılarak bu haftayı da boş geçmiş oldu.

Süper Lig’de deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan HES Kablo Kayserispor’da mağlubiyetin hüznü yaşanıyor. Ligin 20.haftasında oynanan maçta Kayserispor’un aldığı 4-1’lik skor, haftayı da puansız kapatmasına neden oldu. Mücadelenin ilk yarısında ev sahibi ekip, Adem Büyük ve Donk’un golleriyle 2-0’lık üstünlük yakaladı. 5. dakikada gelişen Galatasaray atağında Mariano sağ kanattan kale sahası içine doğru topu ortaladı ve savunmadan önce hamle yapan Adem Büyük takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Galatasaray’ın atakları devam etti. 20. dakikada Mariano’nun pasında topla buluşan Feghouli, savunmanın arkasına sarkan Adem’i gördü. Kale sahasına çevrilen topta Kayserispor defansı son anda araya girdi ve topu kornere gönderdi. Karşılaşmanın 21. dakikasında Galatasaray korner kullandı. Ömer Bayram’ın sağdan yaptığı ortada savunmanın arkasına sarkan Donk, göğsüyle düzeltip vuruşunu yaptı ve topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Galatasaray ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise biraz daha toparlanan Kayserispor’un atakları dikkat çekti. Karşılaşmanın 52.dakikasında sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Gustavo Campanharo ceza sahası içine ortasını yaptı ancak top kalecinin kontrolünde kaldı.  Maçın 64.dakikasında sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Ömer Bayram ceza sahası içine yerden ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Sofiane Feghouli ceza sahası içinde penaltı noktasının hemen gerisinden kaleye şutunu gönderdi ve topu ağlarla buluşturarak takımının 3.golüne imza atmış oldu. Maçın 69.dakikasında bu sefer de Kayserispor’da sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Aksel Aktaş ceza sahası içine ara pasını gönderdi. Bu topla buluşan Muris Mesanovic ceza sahası içi sol çaprazdan kaleye şutunu yaptı ve topu ağlarla buluşturarak skoru 3-1 yaptı. Karşılşamada son gol ise 90.dakika da Galatasaray, Sofiane Feghouli'den geldi ve maç 4-1 ev sahibi ekip Galatasaray’ın galibiyeti ile sona erdi.