KAYSERİSPOR, GEÇEN HAFTAYA YANIYOR  

KAYSERİSPOR, GEÇEN HAFTAYA YANIYOR  

Süper Lig’in 28.hafta karşılaşmasında HES Kablo Kayserispor-Gençlerbirliği’ni konuk etti. Karşılaşma HES Kablo Kayserispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile son bulurken ligde de bir sıra yukarı çıkabilmiş oldu.

Karşılaşmaya Gençlerbirliği başladı. Maçın ilk dakikalarından itibaren birçok pozisyonu kolay bir şekilde değerlendiremeyen sarı-kırmızlılar rakip kalesinde oldukça etkili ataklar gerçekleştirdiler. 14.dakikada Muris Mesanovic’in ceza sahası içinde çektiği şutu, kaleci kurtardı. 29.dakkada bu kez Bernard Mensah önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. 36.dakikada Pedro Henrique golünü atarak takımını öne geçirdi ve skoru 1-0 yaptı. İlk yarıda golden sonra karşılıklı ataklar olsa da, başka gol sesi çıkmadı ve ilk yarı Kayserispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına bu kez önde olan Kayserispor’un vuruşu ile başlandı. 59.dakikada Gençlerbirliği’nde Berat Özdemir, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı. 63.dakikada Gençlerbirliği’nde Toure tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önledi. 65.dakikada Gençlerbirliği Bogdan Stancu tarafından yapılan vuruş direkten döndü. 89.dakikada HES Kablo Kayserispor, Artem Kravets ile ceza sahası dışında sağ çaprazdan bulduğu gol ile farkı ikiye çıkartıyor. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve mücadele Kayserispor’un 2-0’lık üstünlüğü ile son buldu. Bu galibiyetle puanını 25’e çıkartan sarı-kırmızlılar geçen hafta kaybedilen Fenerbahçe maçına bir kez daha üzüldüler.