Kayseri'de Kar Yağışında Mahsur Kalan Vatandaşlar Kurtarıldı
Kayseri'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarız-Göksun ve Hacılar-Erciyes yollarında mahsur kalan vatandaşlar, AFAD, polis ve jandarma ekiplerinin zorlu operasyonuyla kurtarıldı.
Yolları Kapatan Kar ve Tipi
Kayseri'de etkili olan kar yağışı, Sarız-Göksun Karayolu ve Hacılar-Erciyes karayolunda ulaşımı felç etti. Yoğun kar ve tipi şartları nedeniyle araçlarıyla yolda kalan vatandaşlar, donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Duruma ilişkin alınan ihbarlar üzerine bölgeye acil müdahale ekipleri sevk edildi.
Zorlu Şartlarda Kurtarma Operasyonu
AFAD, polis ve jandarma ekipleri, tipinin de etkili olduğu zorlu arazi ve hava koşullarında çalışma başlattı. Ekipler, mahsur kalan vatandaşları ve araçlarını güvenli bölgeye çekmek için mücadele etti. Kurtarılan vatandaşların acil ihtiyaçları titizlikle karşılandı.
Pınarbaşı'nda da Benzer Senaryo
Öte yandan, Pınarbaşı ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle benzer bir durum yaşandı. Yolda kalan vatandaşlar, burada da ekipler tarafından kurtarıldı. Vatandaşların geçici barınma ihtiyacı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara yerleştirilerek giderildi.

