Kayseri'de kaldırım işgali denetimi

Kayseri

Büyükşehir zabıtası, yaya güvenliği için kaldırım işgalleriyle mücadele ediyor ve esnafa uyarılarda bulunuyor.

Huzur ve Güvenlik İçin Denetimler Sürüyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların huzuru, güvenliği ve sağlığı için kentteki denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Kentin vitrini konumundaki Büyükşehir Zabıtası, hem seyyar satıcılara yönelik denetimlerle hem de sağlıksız ürünleri kontrol ederek, hem esnafın hem de vatandaşların huzuru için çalışmalarına devam ediyor.

Yaya Yollarındaki Engeller Kaldırılıyor

Bu çerçevede, kent merkezindeki dükkânların ve yoğun ticari işletmelerin bulunduğu bölgeleri denetleyen Büyükşehir Zabıta personeli, yayaların güvenli ve düzenli yürüyebilmesi için kaldırım işgali denetimi gerçekleştirdi. Masa, sandalye, duba, reklam panosu ve tezgâh gibi yaya yolunu ve kaldırımları işgal eden unsurlar tespit edilerek müdahale edildi. Ekipler, kaldırım ve yaya yollarından engelleri kaldırdı ve esnafa gerekli uyarıları yaptı.

Ramazan'da Güvenli Alışveriş Vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Komiseri Mustafa Ülker, yaptığı açıklamada Ramazan ayında vatandaşların rahatı ve sağlığına yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ülker, "Ramazan ayında vatandaşlarımızın rahat bir şekilde alışverişini yapması ve güvenli gıdaya rahatça erişebilmesi için kendi tespitlerimiz ve gelen şikâyetler üzerine gerekli çalışmalar yapılmıştır. İkazlara uymayan esnafla alakalı gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır" dedi.

Denetimler Aralıksız Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kentte görev ve sorumluluk alanındaki hemen her alanda denetimlerini aralıksız sürdürüyor.