Kaymakamlıktan Kirazlı halkına davet

13.08.2024 10:08:43

Kaymakamlıktan Kirazlı halkına davet

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde ’Sağlığınız için Kirazlı’dayız’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan sağlık kontrolü etkinliği için çağrı yapan Kuşadası Kaymakamlığı, Kirazlılı vatandaşları etkinliğe davet etti.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde ilçe sağlık müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme ve sağlık taraması çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Kuşadası’na bağlı Kirazlı Mahallesi’nde ’Sağlığınız için Kirazlı’dayız’ sloganıyla sağlık kontrolü etkinliği gerçekleştirilecek. Kuşadası Kaymakamlığı tarafından paylaşılan etkinlikte, tüm vatandaşlar sağlık kontrolünü yaptırmaya davet edilirken, katılımcılara ilk yardım konularında da bilgilendirme yapılacak.

Sağlık kontrolü etkinliği, 14 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında Selim Eren İlkokul-Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte tansiyon, şeker, satürasyon ölçümü, sigarasız yaşam, boy-kilo indeksi, bel çevresi ölçümü sağlıklı beslenme, el hijyeni, ağız ve diş sağlığı, kanser taramaları, organ bağışı, gebe sınıfı, çocuk izlemi, keneyle mücadele gibi sağlık taramaları yapılacak. Heimlich manevrası, böcek sokmalarında müdahale, deniz canlıları ile temasta müdahale gibi konularda da ilk yardım eğitimleri verilecek.

Konu ile ilgili Kuşadası Kaymakamlığı’ndan yapılan paylaşımda "İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce Kirazlı Mahallesi Selim Eren İlkokul-Ortaokulu bahçesinde sağlık kontrolleri, ilk yardım uygulamaları ve kadın destek uygulaması (KADES) konularında bilgilendirme yapılacaktır. Mahalle sakinlerimize duyurulur" ifadeleri yer aldı.