Kaymakam Soysal, eğitim yatırımlarını inceledi

14.08.2024 16:22:23

Kaymakam Soysal, eğitim yatırımlarını inceledi

Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal ilçedeki eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla inşaatı devam eden okullarda detaylı incelemelerde bulundu.
Kahta İlçe Mille Eğitim Müdürü Lütfü Başli, okul inşaatlarının ve konteyner kentinin mevcut durumu hakkında Kaymakam Muhammed Üsame Soysal’a detaylı bilgi verdi.
Eğitim altyapısının daha da iyileştirilmesi için yürütülen bu projelerle, öğrencilerin daha konforlu ve verimli bir ortamda eğitim alabilmeleri amaçlandığını vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Başli, 16 sınıflı Yavuz Selim İlkokulu, 6 sınıflı Mevlana Anaokulu ve 6 sınıflı Narince Anaokulu inşaatlarının tamamlandığını söyledi.
Müdür Başli, “8 sınıflık bir okulumuz Şehit Mehmet Özbek İlkokulu bahçesinde inşaatı ediyor. Menderes Mahallesinde özel eğitim öğrencilerimize yönelik Avrupa Birliği destekli 6 sınıflı bir okul inşaatımız devam ediyor. Aynı şekilde Vali Özbilgin İlkokulu bahçesinde hayırsever katkılarıyla yaptırılan 2 sınıflı anaokulu inşaatımız devam ediyor. Bu okul inşaatlarımızda tüm hızıyla devam edip yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. TOKİ bölgesinde 24 sınıflı bir ilkokul ve 24 sınıflı bir ortaokulu için gerekli proje çalışması ve ihalesi yapıldı. TOKİ bölgesindeki okullarımız da bir sonraki eğitim öğretim yılında yapımı tamamlanacak” dedi.