Kastamonu Üniversitesi’nin inovasyon başarısı: ISIF 2024’te buluşlar temsil edilecek

Kastamonu Üniversitesi’nin inovasyon başarısı: ISIF 2024’te buluşlar temsil edilecek

Kastamonu Üniversitesi’nin inovasyon başarısı: ISIF 2024’te buluşlar temsil edilecek

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nden Doç. Dr. Erol Tekin ve bölüm öğrencisi Buğra Çelebi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu aracılığıyla başvurdukları projeler, 9. Uluslararası Buluş Fuarı/ISIF24’te kabul edildi.
2016 yılından bu yana Türkiye’de gelişimine katkıda bulunan, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturma misyonunu başarıyla sürdüren ISIF 2024, TEKNOFEST ile birlikte 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilecek. Fuarda Kastamonu Üniversitesi adına Buğra Çelebi’nin 2022/019071 tescil numaralı “Saldırı Yönü İşaret Sistemi” ve Doç. Dr. Erol Tekin ile Buğra Çelebi’nin ortak çalışması olan 2024/009525 tescil numaralı “Mekanik Histeri Oluşturma, Robotik Hasar Tespit ve Kategorizasyon Sistemi” adlı buluşlar temsil edilecek.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ISIF 2024’te Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (KÜTTO) bir stant açarak öğrenciler ve akademisyenlere patentlerin ticarileşmesi konusunda destek vereceğini duyurdu. Rektör Topal, Buğra Çelebi’nin “Saldırı Yönü İşaret Sistemi” ve Doç. Dr. Erol Tekin ile Buğra Çelebi’nin ortak çalışması olan “Mekanik Histeri Oluşturma, Robotik Hasar Tespit ve Kategorizasyon Sistemi” adlı buluşların fuarda tanıtılacağını ifade etti.
Buğra Çelebi ve Doç. Dr. Erol Tekin’e buluşları ve katkıları için teşekkür eden Rektör Topal, teknoloji transferi ve yenilikçi projelerin desteklenmesi konusundaki kararlılığını vurgulayarak, bu adımların akademik başarıların ticari başarılarla buluşturulması sürecinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.