Kastamonu Üniversitesi’nden TEKNOFEST 2024’te büyük başarı

23.07.2024 15:55:29

Kastamonu Üniversitesi’nden TEKNOFEST 2024’te büyük başarı

Kastamonu Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’te “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” makine imalatı ve otomotiv kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.
Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024 çerçevesinde düzenlenen “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” final değerlendirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in danışmanlığını üstlendiği; aynı bölüm öğrencisi Buğra Çelebi’nin takım kaptanı olduğu; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuğçe Kızılkoca ile Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencisi Halil İbrahim Şanal’ın ekip üyesi olarak yer aldığı Blue Inventor Team (BIT) ekibi, “Robotik Sistemlerde Otomatik Hasar Tespiti ve Onarım Komutu İçin Mekanik Histeri Yaklaşımı” isimli projeleri ile ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.
Blue Inventor Team (BIT) ekibi, robotik sistemlerdeki hasar tespiti ve onarım süreçlerini optimize eden yenilikçi mekanik histeri yaklaşımı ile büyük beğeni topladı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TEKNOFEST 2024’te elde edilen bu büyük başarıdan dolayı ekibi tebrik ederek, “Öğrencilerimizin ve danışmanlarımızın göstermiş olduğu bu üstün performans, üniversitemizin bilim ve teknoloji alanındaki liderlik hedeflerine ne kadar yakın olduğumuzu bir kez daha kanıtlamıştır. Blue Inventor Team (BIT) ekibimiz, inovatif ve geleceğe yönelik projeleriyle bizlere gurur kaynağı olmuşlardır. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrenci ve akademisyenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.
TEKNOFEST gibi önemli bir organizasyonda üniversitemizi başarıyla temsil eden ekibimizin, bu tür yarışmalarda edindiği deneyimler ve elde ettiği başarılar, gelecekteki projelerine ve akademik kariyerlerine de büyük katkı sağlayacaktır. Başarılı ekibimizi kutluyor ve çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca, bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve bizlere bu fırsatı sunan TEKNOFEST ekibine de teşekkür ederim” dedi.
Rektör Topal, başarılı ekip üyeleri ve danışmanlarını tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi.