Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin MYO’nun temeli dualarla atıldı

31.08.2024 17:58:56

Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin MYO’nun temeli dualarla atıldı

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde hayırsever iş adamının katkıları ile inşa edilecek olan Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu’nun temeli dualarla atıldı.
Kastamonulu hayırsever İş Adamı Ali Kütük’ün katkıları ile inşa edilecek olan Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu (MYO) içi temel atma töreni düzenlendi. Törene Kastamonu Valisi Meftun Dallı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Çatalzeytin Kaymakam Vekili Hilal Buse Ünal, Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çölleşme ve Erezyonla Mücadele Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, STK, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

“Bu okul hiçbir zaman unutulmayacak bir eser”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Çatalzeytin Belediye Başkanı Çatalzeytin Belediye Başkanı Ahmet Demir, meslek yüksekokulunun inşa süreci için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Ali Kütük’ün sadece Kastamonu’da değil, Türkiye’de çok önemli eserleri var. Bazı eserler unutulabilir ama bu okul hiçbir zaman unutulmayacak bir eser. Buradan çıkacak başarılı öğrencilerimiz kendisine teşekkür edecektir. Ben de kendisine minnettarım” dedi.

“70 milyon TL ayırdım”
İş adamı Ali Kütük ise eğitime katkı sağlamaya hayatı boyunca önem verdiğini kaydederek, “Şu okulu yapmak için bir hazırlık yapmadım. Ben bugüne kadar, 2 tane ilkokul, 1 tane ortaokul, 4 tane cami yaptım. Ortadaki ekonomik bunalıma rağmen ben İstanbul Ümraniye’de çok önemli bir konumda bulunan yerimi sattım ve buraya 70 milyon lira vermenin hazırlığını yaptım. Bu okulun 70 milyon lira ile yapılmayacağını biliyorum. Ama ben hiçbir işimi yarım bırakmadım” diye konuştu.

“Bugünkü temel atma töreni, diğer yapmış olduğumuz işlerden daha kayda değer”
Kastamonu Üniversitesi’nde imza atılan en önemli işlerden bir tanesi için bir araya geldiklerini belirten Rektör Topal, “Göreve geldiğim süre zarfında pek çok güzel işin hizmete girmesine vesile olduk. Ama bugün en anlamlısını yapmış oluyoruz. Yapmış olduğumuz işlerin her birini devletimizin tahsis etmiş olduğu bütçe ile yapmış olduk. Ama bugün Kastamonu için büyük bir değer ifade eden Ali Kütük’ün katkılarıyla bu işi yapmış olacağız. Bu yönüyle bugünkü temel atma töreni, diğer yapmış olduğumuz işlerden daha kayda değer. Üniversitemiz 18 yaşında. 14 tane fakültesi, 13 meslek yüksek okulu, 2 yüksek okulu ile eğitim öğretim faliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 2016’dan bu yana Anadolu’nun her yerinden gelen yüzlerce öğrenci, diplomalarını alarak özel ve kamu alanında işlerine başladı. Ama Üniversite olarak bizim bir vazifemiz de hem akademik yönde en iyi eğitimi verme hem de kurallara uygun inşa edilmiş mekanlarda eğitim görmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.
Rektör Topal, daha önce yapımı çeşitli sebeplerle ertelenen meslek yüksekokulunun en kısa sürede inşa sürecinin tamamlanarak hizmete alınmasını temenni ettiğini söyledi.
İş adamı Ali Kütük’e teşekkür eden milletvekili Fatma Serap Ekmekci ise, “Kısa sürede inşaatın tamamlanması ile meslek yüksekokulunun açılışını yapmak nasip olsun. Çatalzeytinli hemşehrilerimize, öğrencilerime, akademik personelimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin yüzyılı olarak nitelendirdiği bu yüzyılda hep beraber, emin adımlarla yürüyoruz, yürümek zorundayız. Türkiye yüzyılının en önemli konularından bir tanesi eğitim” ifadelerini kullandı.
Kastamonu Valisi Meftun Dallı da katkılarından dolayı iş adamı Ali Kütük’e teşekkür ederek, “Ben bu süreçte çabası, katkısı, emeği olan herkese, önceki valimize, sel sebebiyle burada bulunan valilerimize, rektörümüze, bu iş için koşturan Çatalzeytin Belediye Başkanımıza, İşadamımız Ali Kütük’e çok teşekkür ediyorum. ‘Cenab-ı Hak ilmi çalışana, malı dilediğine verir’ derler. Cenab-ı Hak mal veriyor ama onu hayra sarf etme dileğini de herkese vermiyor. Ali Bey’e bunu fazlası ile vermiş” dedi.
Programda son olarak konuşan eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da yapılan meslek yüksekokulunun hem kente hem de yeni öğrencilerin yetişmesinde büyük katkı sağlayacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kastamonu Müftüsü Bekir Derin tarafından yapılan duanın ardından meslek yüksekokulunun temeli protokol üyeleri tarafından butona basılarak atıldı.

6 bin 113 metrekare kapalı alana sahip olacak
Kastamonu Üniversitesi Çatalzeytin Meslek Yüksekokulu 6 bin 113 metrekare kapalı alana sahip olacak bina içerisinde bir yemekhane, bir kantin, bir bilgisayar laboratuvarı, dört seminer salonu, dört öğlenci kulübü odaları, 10 tane derslik, 28 tane personel odası yer alacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni binada öğrenim devam edecek.