Kastamonu Üniversitesi aday öğrencilerle buluştu

5.08.2024 17:08:58

Kastamonu Üniversitesi aday öğrencilerle buluştu

Kastamonu Üniversitesi, düzenlediği tanıtım günleri etkinlikleriyle hem fakülteleri tanıttı hem de aday öğrencilerle bir araya geldi.
Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Tanıtım Günleri ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre üniversite tercihini yapacak olan aday öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi. Etkinlikler, aday öğrencilere Kastamonu Üniversitesi’nin sunduğu fırsatları daha yakından tanıma imkanı sundu. Kastamonu Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öncülüğünde 4 gün süren Tanıtım Günleri, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.
Etkinlikler boyunca, aday öğrencilere çeşitli bölümler ve programlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Aday öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik kadrosundan uzman akademisyenlerle birebir görüşme fırsatı buldu. Görüşmelerde, bölümlerin eğitim programları, ders içerikleri ve öğretim yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.
Gerçekleştirilen etkinliklerde ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin sunduğu staj ve iş bulma destekleri, mezunların iş dünyasında sahip olabilecekleri fırsatlar gibi konular da ele alındı ve mevcut ile yeni bölümler hakkında detaylı sunumlar yapıldı.
Mezunların hangi alanlarda hangi iş imkanlarına sahip olabilecekleri konularında bilgi verildiği etkinlikte, aday öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi’nin akademik birikimi, araştırma imkanları ve sosyal ve kültürel aktiviteleri hakkında da bilgi sahibi oldu.