Sivas’ta yoğun kar yağışının ardından başlayan yarıyıl tatili, öğrenciler için çifte bir sevinç kaynağı oldu. Karnelerini alan çocuklar, evlerinden getirdikleri tepsilerle mahalle aralarına akın etti.
Kayak tesislerine uzaklık ve maliyet nedeniyle kendi imkanlarını yaratan minikler, mahallelerinde uygun yamaçları eğlence pistine çevirdi. Kendi oluşturdukları bu rampalar, gün boyu süren neşeli kayışlara sahne oldu.
Öğrenciler, kızak yerine neden tepsileri tercih ettiklerini açıkladı: "Kızaklarımız var, ancak tepsiler daha hızlı kayıyor ve çok daha eğlenceli oluyor. Bu nedenle tepsilerle kaymayı tercih ettik." Bu pratik çözüm, tatilin tadını doyasıya çıkarmalarını sağladı.
Minikler, karne tatilini en çok, yağan karla birlikte dışarıda oynayabilecekleri için sevindiklerini ifade etti. Karın beyaz örtüsü, sömestr tatilini unutulmaz bir kar eğlencesine dönüştürdü.