Kariyer Merkezi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

Kariyer Merkezi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

Kariyer Merkezi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik verdiği eğitimlerde iş dünyasına dair gerekli bilgi ve pratik deneyimleri kazandırmak hedefiyle başlattığı eğitim serisini sürdürüyor. Üniversite öğrencilerinden gelen talepleri değerlendiren Kariyer Merkezi, öğrencilere yönelik eğitim düzenledi.
Kariyer Merkezi gençlerin profesyonel iş yaşamlarında iyi bir kariyer sahibi olabilmelerinin yanı sıra mesleki ve kişisel yetenekleri doğrultusunda istihdam edilmeleri amacıyla düzenlediği eğitim serisini tüm hızıyla sürdürüyor. İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik verdiği eğitimlerde iş dünyasına dair gerekli bilgi ve pratik deneyimleri kazandırmayı hedefleyen Kariyer Merkezi bu kapsamda üniversite öğrencilerinin talepleri doğrultusunda gençlere ‘Dijital Dünyada İş Arama Becerileri ve Linkedln Kullanımı’ eğitimi verdi. Eğitim kapsamında gençlere, küreselleşme ile birlikte değişen iş dünyasında başarılı olabilmenin anahtarı, iş ve staj imkanı bulmak ve profesyonel ilişkilerin geliştirilmesine imkan tanıyan sosyal paylaşım platformlarından biri olan Linkedln uygulamasının doğru kullanımı hakkında bilgi verildi. İş dünyasına dair gerekli yetkinlikleri ve becerileri kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimde gençler, merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

"Gençlerin dijital dünyaya ayak uydurması için eğitimler düzenliyoruz"
Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, en önemli hedef kitlelerinden birinin öğrenciler olduğunu belirterek, "Gençlerin dijital dünyaya ayak uydurması için eğitimler düzenliyoruz. Öğrencilerimizin mezun olmadan önce iş dünyasını ve meslekleri tanımalarını, çalışacakları işlerin kriterlerinin neler olduğunu öğrenmeleri konularında yardımcı oluyoruz. Pandemi döneminde tamamen bir dijital devrim yaşandı. Dijital devrimle birlikte işlerin yapay zeka tarafından yapılması ile karşı karşıyayız. Artık yeni dünya düzeninde bizler de adayların iş başvurularında bu dijital ortama ayak uydurmalarını sağlamak üzere eğitimler planlıyoruz" dedi.
Kariyer Merkezi olarak iş hayatının getirdiği değişimlere ayak uydurmak için kendilerini ve eğitim modüllerini devamlı güncellediklerini aktaran Özada, günümüzde iş ağının Linkedln uygulaması üzerinden sürdürüldüğünü vurgulayarak, "Öğrencilerimize bu platformda profili nasıl kullanılır, nasıl oluşturulur ve iş ağı nasıl oluşturulabilir; bunları gösterdik. Aynı zamanda dijital ortamda profil oluşturma, diğer taraftan kurumsal firmalar ve profesyonel yöneticilerle nasıl etkili iletişim kurulur bunun yollarını da göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Gençler, eğitimi hem verimli hem de faydalı buldu
Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm öğrencisi Zeynep Nisa Şirin, eğitimi sayesinde profilindeki eksikleri, nasıl tamamlaması gerektiğini ve eksik bilgiler olmaması gerektiğini öğrendiğini ifade etti.
Eğitimin kendisi için oldukça bilgilendirici olduğunu aktaran Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm öğrencisi Sude Çelik de "Eğitim sayesinde daha önce CV’mde çok fazla yanlış yapmışım onları fark ettim. Aslında çoğumuz profilimizde yanlış adımlar sergiliyormuşuz ve CV’mizi gereksiz bilgilerle doldurmuşuz" dedi.
Eğitimi oldukça verimli bulan öğrencilerden İlter Kalınlı ise Kariye Merkezi’nin düzenlediği eğitimlerin büyük bir artı olduğunu belirterek, "İnsanların kariyerini ilerleyen zamanlarda değiştirebileceğini ve yön verebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.