Kastamonu’nun Daday ilçesine bağlı Dereköy köyünde rahatsızlanan hamile D.U. için 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verildi. Harekete geçen sağlık ekipleri, köye ulaşmak üzere yola çıktı ancak yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı.
Olay yerine intikal eden Daday Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, bir iş makinesiyle ambulansı çekmeye başladı. Yaklaşık bir saat süren zorlu çalışmanın ardından ambulans, hastanın bulunduğu noktaya ulaşmayı başardı.
Hastaya ilk müdahale evde yapıldıktan sonra, sağlık ekipleri tarafından Daday Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Acil serviste tedavi altına alınan Döndü Uğuz'un durumunun iyi olduğu belirtildi.
Hastanın eşi Yusuf Uğuz, yolu açarak eşinin hastaneye ulaştırılmasını sağlayan tüm ekiplere minnettarlığını iletti. Bu sırada Karayolları, Özel İdare ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de kar nedeniyle mahsur kalan diğer araçları kurtarma çalışmalarını sürdürdü.