Tarih: 26.08.2024 17:26

Karboğazı Çevre Festivali, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve 3 gün süren Karboğazı Çevre Festivali’ne doğaseverler ilgi gösterdi. Festival boyunca vatandaşlar hem doğanın tadını çıkardı, hem de çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, etkinlikte doğanın korunması ve Karboğazı’nın tarihi önemine dikkat çekerken, vatandaşlarla sohbet etme fırsatı buldu.
Festivalin ilk gününde çadırlar kuruldu ve akşam saatlerinde açık hava sineması düzenlendi. İkinci günde ise doğaseverler, resim atölyeleri, sıfır atık atölyeleri, doğa yürüyüşleri, Moto cross ve off-road etkinlikleri, bisiklet gezileri, spor aktiviteleri, çocuk atölyeleri, gökyüzü gözlem etkinliği, survivor parkı, tohum topu atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi geniş bir etkinlik yelpazesiyle doğanın keyfini sürdü. Akşam ise Tarsus Kent Orkestrası’nın verdiği konserle vatandaşlar müzik eşliğinde kampın tadını çıkardı. Ayrıca festival boyunca çeşitli ikramlar yapıldı. Festivalin üçüncü gününde ise atölye çalışmaları devam etti, ardından kamp çadırları toplanarak alanda mıntıka temizliği yapıldı.

"Kentimizi ve doğamızı hep koruyacağız"
Tarsus Çevre Festivali’nin önemine değinen Başkanı Ali Boltaç, "Herkes mutlu, yüzler gülüyor. Böyle bir doğada böyle bir atmosferde de bu gerekiyor. Tarsus Belediyesi olarak kentimizi ve doğamızı hep koruyacağız. Tarsus’un evlatlarımıza bırakacağımız bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi. Karboğazı’nın tarihteki önemini de anlatan Boltaç, "Bir diğer önemli konu ise Karboğazı’nın tarihimizde bize bırakmış olduğu o bağımsızlık mücadelesi. Bundan tam 104 yıl önce, 44 kahraman Kuvayı Milliyeci, 600’den fazla Fransız askerini esir alarak bölgemizi kurtardı" diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB