Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat zamanı

18.07.2024 13:39:01

Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat zamanı

Konya’nın merkez Karatay Belediyesi’nin şehre kazandırdığı Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat çalışmaları başladı. Bir ay boyunca yerli yabancı yüz binlerce misafirine eşsiz bir görsel şölen sunan ve 3. Karatay Lavanta Günleri’ne ev sahipliği yapan Karatay Lavanta Bahçeleri’ndeki hasat 1 hafta sürecek ve yağ ile suyunun çıkarılması işleminin ardından lavantalar; yağ, gazoz, dondurma, sabun ve krem gibi daha birçok ürünün ham maddesi olarak kullanılacak.
Vatandaşa kapıların açıldığı 1 Temmuz’dan itibaren yüz binlerce yerli ve yabancı misafirin ağırlandığı Karatay Belediyesi Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat çalışmaları başladı. On binlerce vatandaş, profesyonel ve amatör fotoğraf tutkunlarının özel uğrak noktası olan bahçede; eflatun ve morun farklı tonlarındaki lavantaları fon yaparak en güzel kareleri özel objelerle oluşturdu ve en özel anları yakalamanın keyfini yaşadı.

Karatay lavantası, Konya için artık önemli bir değer
Karatay Lavanta Bahçeleri’nin vatandaş ziyaretine kapanmasıyla birlikte başlayan hasat çalışmaları, Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor. Hasadın tamamlanmasıyla birlikte lavantalar, Tıbbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi’ne götürülecek ve ilk etapta lavantaların yağı ile suyu çıkarılacak. Yiyecek, içecek ve kozmetiğin yanı sıra ilaç sektörünün de önemli bir ham maddesi olan Karatay lavantası, dünyanın en önemli uçucu yağ bitkisi olarak, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da gazoz, dondurma, sabun, krem, lavanta yağı ile daha birçok ürünün yapımında ham madde olarak kullanılacak.

"Bu yaz yüz binlerce misafir ağırladık"
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Lavantası’nın görselliği ve kokusuyla Konya ve Karatay için de kıymetli değer olduğunu söyledi. Başkan Hasan Kılca, “Karatay Lavanta Bahçesi, kokusu ve güzel görüntüsüyle ilçemizi, Konya’mızı, Karatay’ımızı süslemeye devam ediyor. Bu yıl da yüzbinlerce yerli ve yabancı misafirimizi bahçemizde ağırladık. Yine artık geleneksel hale getirdiğimiz Karatay Lavanta Günleri 3. yılında da ziyaretçilerimize unutulmaz bir deneyim sundu. İnşallah gelecek sene daha güzel etkinliklerle ve şenliklerle tekrar buluşacağız. Karatay Lavanta Bahçelerimiz, Konya’mız ve ilçemizin turizmine böylece değerli bir katkı sunarken, diğer taraftan da ilçemize ve belediyemize ekonomik bir değer de katıyor. Bahçemizden elde ettiğimiz bitkilerimizi üretime dönüştürüyoruz. Bu vesileyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hem Karatay Lavanta Bahçemize ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza ve misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.