Tarih: 18.08.2024 11:38

Karatay Belediyesi’nin eğitim yatırımları Konya’ya değer katıyor

Facebook Twitter Linked-in

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, ilçeye yaptığı eğitim yatırımlarıyla Konya’nın eğitim hayatına değer katmaya devam ederken, Türkiye’ye örnek olacak işlere de imza atıyor.
Karatay’ın dört bir tarafında eğitime yönelik olarak hayata geçirdiği yatırım ve projelerle Türkiye’ye örnek olan Karatay Belediyesi, Karataylı çocuklar ile gençlerin eğitimine önemli katkı sunmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi’nin Osman Benliler’in de destekleriyle 21 Temmuz 2023’te Nakipoğlu Mahallesi’nde temelini attığı 24 derslikli Karatay Belediyesi Osman Benliler İlkokulu’nun yapımı tamamlandı. 4 bin 222 metrekare inşaat alanında konumlandırılan projenin son düzenlemeleri yapılıyor. Okulun, 24 dersliğinin yanı sıra, görsel sanatlar ve müzik atölyeleri, kütüphane, 2 adet faaliyet ve oyun odası ile okul öncesi yemekhanesiyle ilçenin eğitimine önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Okul, 2024-2025 Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi’nde öğrencilerin ve eğitim camiasının hizmetinde olacak.

“İlçemizde eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz”
Karatay’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak amacıyla birçok yatırımı hayata geçirdiklerini hatırlatan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; toplumların en temel ihtiyaçlardan biri olan eğitimi asla ihmal etmediklerine vurgu yaptı. Başkan Kılca, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi fiziki şartlarda eğitim almaları için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Okul öncesinden, ilk ve ortaokula, liseden yüksek öğrenime kadar eğitimin tüm aşamalarında elimizi taşın altına koyuyoruz. Okullarımızın bina yapımından spor salonu yapımına, teknik ekipmanlarından tefrişatına, çevre düzenlemelerinden bakım ve onarımına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Karatay’ın her köşesinde başlattığımız eğitim tesis inşaatlarını teker teker hizmete almak ve her geçen gün yenisinin temelini atıyor olmak büyük sevinç yaşatıyor. Hizmete aldığımız eğitim kurumları, donanımlı ve vizyon sahibi yeni nesillerimizin yetişmesine katkı sağlıyor. Nakipoğlu Mahallemize kazandırdığımız 24 derslikli ilkokulumuzu tamamladık. Artık eğitim yatırımlarımızın en yeni üyesini, yeni eğitim döneminde öğrencilerimizle buluşturmak için son düzenlemeleri yapıyoruz. Okulumuzu bölgedeki eğitim tesisi ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek bir kalitede yaptık ve öğrencilerimize emanet edeceğiz. Hayırseverlerimizin de desteği var onlara da teşekkür ediyorum. Gençlerimiz, çocuklarımız uzun yıllar burada kaliteli ve nitelikli eğitim alacaklar. Biz eğitimde akademik kalitenin artırılmasına yönelik her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Karatay’ımızı kültürün, sanatın ve sporun yanı sıra eğitimin de merkezi konumuna getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Okulumuzun şimdiden Karatay’ımıza Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB