Karatay Belediyesi’nden engelleri aşan destek

19.08.2024 15:13:46

Karatay Belediyesi’nden engelleri aşan destek

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, engellilerin de yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi, engellilerin hayatını kolaylaştıracak akülü engelli araçlarını düzenlenen törenle engellilere hediye etti. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçede ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsediklerini ve bunun için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak için bugüne kadar pek çok proje ile çalışma yürüten Karatay Belediyesi, engelli vatandaşlar için temin edilen akülü engelli araçlarını hediye etti. Araçların teslimi için Karatay Belediyesi hizmet binası önünde bir program düzenlendi.

“Engelsiz bir Karatay’ hedefimizi birlikte hayata geçireceğiz”
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca programda yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak ilçede yaşayan engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak adına büyük bir sorumluluklarının olduğuna vurgu yaptı. Başkan Hasan Kılca, “İlçemizde ‘Engelsiz Karatay’ hedefini benimsedik ve önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için de sadece bugün değil her zaman engelli bireylerimizin yanındayız. İlçemize 8 yıldır hizmet veren Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi, bu misyon ve sorumluluğumuza yönelik önemli bir hizmettir. Bu merkezden faydalanan hastalarımızı evlerinden alarak onların verimli zaman geçirmeleri için hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında temelini attığımız ve Türkiye’nin en büyük, Konya’nın ise ilk Engelsiz Yaşam Merkezi projemizin de inşaatını tamamladık ve bakanlığımıza teslim ettik. Bu merkezimiz de engelli bireylerimizin hayata daha aktif katılabilmelerini, eğitim almalarını ve rehabilite olmalarını sağlayacak. Bugün teslim edeceğimiz akülü engelli araçları da bu vizyonumuzun bir parçasıdır. Engelleri aşarak ‘Engelsiz Bir Karatay’ hedefimizi her birlikte hayata geçireceğiz inşallah” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da 2002’den bu yana hayata geçen projelerle engellileri artık hayatın her alanında görmeye başladıklarını belirterek, teşekkür etti.
2012 yılından bu yana Hollanda’da ve Türkiye’de birçok çalışma yürüttüklerini belirten Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hidayet Esenkaya ise araçların temini ve teslimi konusunda büyük gayret gösteren herkese teşekkür etti.

“Engelleri azaltabilmek için elimizden geleni yapıyoruz”
Akülü engelli araçların teslim törenine katılan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da şunları dile getirdi: “Bir araç bir insanın özgürlüğü ve evinden çıkabilmesi demektir. Fiziki engel tabii ki ortadan kalkamaz ama bizler de engelleri azaltabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün çok güzel ve anlamlı proje daha hayata geçiyor. Bu vesileyle tüm hayırseverlerimize ve Karatay Belediyemize teşekkür ediyorum.”
Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da engelli bireylerin hayata katılımının öneminden bahsederek, araçların engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, Türkiye’nin son 22-23 yıldır sosyal devlet uygulamalarında görülen değişimi anlattı. Göka, “Cumhurbaşkanımız önderliğinde bakanlığımız, engellilerimizle ilgili olarak çok ciddi çalışmalar ve projeler üretiyor. Yerelde de belediyelerimiz bu projelerin takibi, uygulaması ve özgün proje üretimi konusunda ciddi bir gayretin içindeler. Çünkü engelli bireylerimizin toplumda etkin ve hak ettikleri yere gelebilmeleri bizim için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise sosyal devletin öneminden söz etti. Latif Selvi, “Engelsiz yaşamı gerçek anlamda tesis edebilmek için sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmanın en güzel örneğini bugün burada görüyoruz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Karatay Belediyesi ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen akülü engelli araçları, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nin koordinesiyle engellilere hediye edildi. Akülü araçlarını teslim alan engelli vatandaşlar, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.
Programa, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti il yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, il ve ilçe protokol mensupları ile engelli vatandaşlar katıldı.