Karatay Belediyesi 2026'nın İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Karatay Belediyesi 2026

Karatay Belediye Meclisi'nin 2026 yılı ilk oturumunda, 2025 yılı çalışmaları değerlendirilirken yeni dönem projeleri ve Gazze'ye yapılan insani yardımlar ele alındı.

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Meclisi, 2026 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, geçtiğimiz yılın hizmetleri gözden geçirilirken, yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan proje ve yatırımlar meclis üyeleriyle paylaşıldı.

Yoğun ve Verimli Bir Yılın Ardından

Toplantıda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 2025 yılının ilçe için yoğun ve verimli geçtiğini belirtti. "Park ve bahçe çalışmalarından fen işleri ve çevre düzenlemelerine, sosyal hizmet ve yardımlardan diğer belediyecilik hizmetlerine kadar birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdik" diyen Başkan Kılca, hizmet üretirken mali disiplini öncelediklerini ve yatırımların borçlanmadan hayata geçirildiğini vurguladı.

2026'da Hizmetler Kararlılıkla Devam Edecek

Başkan Kılca, 2026 yılına ilişkin hedefleri de açıkladı. Park ve bahçe çalışmaları, yol ve altyapı hizmetleri, çevre, şehircilik, iklim değişikliği çalışmaları, sosyal hizmetler, gençlik-spor faaliyetleri ile eğitim projelerinin yeni yılda da kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Meclis üyeleri arasındaki uyuma dikkat çeken Kılca, "Hepimiz gelip geçiciyiz; ancak kalıcı olan, bu şehre bıraktığımız eserlerdir" ifadelerini kullandı.

Gazze'ye Ulaşan İnsani Yardım

Başkan Hasan Kılca, meclisin Ekim 2025'te aldığı karar doğrultusunda Gazze'ye yapılan yardımlar hakkında da bilgi verdi. Meclis üyelerinin huzur haklarından oluşan yardımın AFAD aracılığıyla, belediyeye bağlı şirketlerin 3 günlük cirosundan ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği kanalıyla yapılan yardımların ise kardeş şehir üzerinden Gazze'ye ulaştırıldığını açıkladı.