Karasu Nehri’ndeki kirlilik tedirgin ediyor

Karasu Nehri’ndeki kirlilik tedirgin ediyor

Karasu Nehri’ndeki kirlilik tedirgin ediyor

Tunceli Erzincan sınırında yer alan Karasu Nehri’ndeki kirlilik vatandaşları tedirgin ediyor. Yağış olmamasına rağmen kirliliğin yaklaşık bir aydır devam ettiğini belirten vatandaşlar, bunun bölgedeki madencilik faaliyetlerinden kaynaklandığını iddia etti.
Erzincan ile Tunceli sınırında yer alan Karasu Nehri’nin yaklaşık 1 aydır kirli olarak aktığını kaydeden yöre sakinlerinden Ali Hıdır Eren, “Burası, Tunceli ile Erzincan’ın sınır bölgesinde yer alan Mutu. Burada Karasu akıyor. Erzincan’a bağlı Mercan bölgesinde maden çıkarılıyor, maden bu suda yıkandığı için suyun halini görüyorsunuz. Bu suda bir tane canlının yaşayacağına ben inanmıyorum" dedi.
Karasu Nehri’nin Erzincan ovası boyunca uzandığını aktaran Eren, "Tarım, hayvanlar, ne kadar canlı varsa bu sudan besleniyor. Bu suyun kat ettiği 50 kilometreden sonraki durulanmış hali. Bu suda hiçbir canlının yaşayacağına inanmıyorum. Bu su olmazsa hayat olmaz. Bu sudan tarım, hayvancılık ve tüm canlılar etkilenecek. Lütfen buna bir müdahale edilsin" diye konuştu.