Karapınar’da tarımda yeni döneme ilişkin toplantı düzenlendi

Karapınar’da tarımda yeni döneme ilişkin toplantı düzenlendi

Karapınar’da tarımda yeni döneme ilişkin toplantı düzenlendi

Konya’nın Karapınar ilçesinde Tarımsal Üretim Planlaması ve Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeline ilişkin toplantı düzenlendi.
Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk’ün başkanlığında Karapınar Ziraat Odasında, Tarımsal Üretim Planlaması ve Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeline ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazetede yayınlanan yeni döneme ilişkin destekleme modeli başta olmak üzere ilçedeki tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi, bitkisel ürün çeşitliliğinin artırılması, hayvansal üretim destekleme modeli, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesi ve çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik konular ele alındı.
Kaymakam Şenol Öztürk, konuşmasında tarımın ilçenin hem ekonomik hem de sosyal yapısında büyük bir rol oynamakta olduğunu ifade ederek, "Temel amacımız, modern tarım tekniklerinin en üst düzeyde uygulandığı ilçemizde bu bölgenin tarımsal potansiyelini en iyi şekilde kullanmak, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmek ve ülkemizin ihtiyacı olduğu ürünleri planlama dahilinde üreterek sürdürülebilir tarım anlayışını hakim kılmaktır. Özellikle iklim değişiklikleri, su kaynaklarının azalması gibi zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, üretimde verimliliği artıracak tedbirler almak hepimizin görevi. İlçemizde hangi bitkilerin daha verimli yetiştirileceğini, su kullanımının nasıl optimize edileceğini ve çiftçilerimize hangi desteklerin sağlanacağını titizlikle planlıyoruz" dedi.
Toplantıya, Kaymakam Şenol Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Önal, İlçe Tarım Müdürü Ramazan Güneri Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, sivil toplum kuruluşları başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katılım sağladı.