KARANTİNAYA ALINMAYANLAR TEHLİKE SAÇIYOR

KARANTİNAYA ALINMAYANLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Umre ziyaretinden dönen vatandaşlar başta olmak üzere Ocak ayından bu yana yurt dışından girişi yapan ve hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmayan vatandaşların korona virüs testi yaptırmaları isteniyor.

Umre ziyaretinden dönen vatandaşlar başta olmak üzere Ocak ayından bu yana yurt dışından girişi yapan ve hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmayan çok sayıda vatandaşın korona virüs taşıyıcısı olma ihtimallerinin yüksek olduğu vurgulanarak bir an evvel sağlık kuruluşuna başvurarak test yaptırmaları istendi.

Çin, Güney Kore ve İran’ın ardından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bütün dünya korona virüsü salgını ile baş edebilmek adına mücadele verirken sayıları her geçen gün artan virüsten etkilenen hasta sayısı ülkemizde de tehlikenin giderek büyüdüğünün bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle son aylarda Umre ziyareti başta olmak üzere yurt dışından yurda giriş yapan ve karantina uygulamasına tabi tutulmayan vatandaşların salgını yaymaya devam etmelerinden endişe ediliyor.

İddialara göre sadece Kayseri’de son aylarda 1000’e yakın kişinin yurt dışından geldiği ve hiçbir karantina ve sağlık kontrolüne tabi tutulmadan vatandaşın arasına karıştığı, bu kişilerin arasında çok sayıda virüs taşıyıcısı olduğu bu kişilerin bulaştırdığı virüs mikrobu nedeni ile sadece önceki gün ilimizde 8 kişiye uygulanan Korona Virüsü testinin pozitif çıktığı, bu kişilerden bir kadın diğeri erkek olmak üzere ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu konuşuluyor.

Bütün bu iddiaların ardından vatandaşların çok dikkatli olması, 2020 yılı başından itibaren yurt dışı ziyaretinden dönen Umreciler başta olmak üzere herkesin Korona Virüsü testi yaptırmak üzere Şehir Hastanesi’ne başvurması tavsiyelerinde bulunulurken; vatandaşlarında çevrelerinde durumundan şüphelendikleri insanlar var ise ALO 184 hattını arayarak ihbarda bulunmalarının faydalı olacağı vurgulandı.