Karaman’da ilköğretim haftası kutlandı

10.09.2024 14:25:59

Karaman’da ilköğretim haftası kutlandı

Karaman’da ilköğretim haftası düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar daha sonra Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Gönlümüzün derinliklerinde yaşanan umutlarla, zihnimizde ışıldayan hedeflerle ve yüreğimizde taşıdığımız azimle yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyoruz. Bu başlangıç sadece bir takvim yaprağının değişimi değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğini şekillendirecek yeni adımların, yeni ufukların habercisidir. Sevgili öğrenciler, sizler bilgiyi ve hikmeti arayan yolcuları ve Türkiye yüzyılının genç neferlerisiniz. Bu yüzyılın parlayan yıldızları olarak bilgiye olan açlığınızda ağırlıyorum. Öğrenme azminizle ve yüksek ideallerinizle ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Türkiye yüzyılının ve Türkiye yüzyılı maarif modelinin hem tanıkları hem de inşacıları sizler olacaksınız” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunu, dans gösterileri ve 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti. Programda 13 yaşındaki Emin Bekir Başaran’ın kendi yaptığı maket uçağı uçurması beğeni topladı. Program protokol üyelerinin sınıflarda öğrencilere kitap dağıtmasıyla sona erdi.
Kutlama programına, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Turhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan katıldı.