Amasya'da Kar Keyfi: Araç Arkasına Bağlanan Kızaklarla Yılın İlk Günü Kutlandı

Amasya

Amasya'nın Yazıbağları Mahallesi'nde yaşayan iki kardeş, 2026 yılının ilk gününde yağan karı, aracın arkasına bağladıkları kızaklarla kayarak ve müzik eşliğinde kutladı. Renkli anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Karın Tadını Geleneksel Bir Eğlenceyle Çıkardılar

Amasya'nın Yazıbağları Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Çalışkan (49) ve ağabeyi Dursun Çalışkan (65), yılın ilk gününde yağan karı fırsata çevirdi. İki kardeş, araçlarının arkasına bağladıkları kızaklarla karlı yollarda kaymanın keyfini sürdü.

Müzik Eşliğinde Bir Kutlama

Karda kızakla kayma eğlencelerini çalan müziklerle renklendiren Çalışkan kardeşler, bu renkli anları aynı zamanda cep telefonu kamerasıyla da görüntületti. Böylece unutulmaz bir anıyı ölümsüzleştirmiş oldular.

"Bereket Yağdı, Heyecana Geldik"

2026 yılının ilk gününde kar yağışını bu şekilde kutladıklarını ifade eden Hüseyin Çalışkan, "Yılın ilk günü Amasya’ya bereket yağdı. Biz de heyecana geldik. Arabanın arkasına kızak bağlayıp karda kaydık" diyerek yaşadıkları mutluluğu paylaştı.