Kapadokya’nın giriş kapısı Selime Katedrali ziyaretçilerini ağırlıyor

15.09.2024 12:48:00

Kapadokya’nın giriş kapısı Selime Katedrali ziyaretçilerini ağırlıyor

Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aksaray’daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.
Kapadokya’nın giriş kapısı olan Aksaray’da bulunan Selime Katedrali yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihte Hitit, Asur, Pers, Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapan Selime Katedrali oyma peri bacaları ve manastırı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Uzun yıllar geçmesine rağmen tarihi dokusu bozulmayan Selime Katedrali Ortodoks inancına da ev sahipliği yapıyor. Ziyarete gelen yabancı turistler geçmişte katedralde yaşayan insanların yaşayış biçimini incelerken, yerli turistler ise o dönemlerdeki yaşantılar hakkında bilgi alıyor. O dönemlerde din adamlarının yetiştirildiği manastırı içinde barındıran Selime Katedrali’nde bazı ziyaretçiler Ortodoks inançlarına göre ibadetlerini de yerine getiriyor. Kapadokya’nın en büyük katedrali olma özelliğini taşıyan Selime Katedrali onlarca metre yüksekteki kaya oyma mağaraları ve gizli bölmeleri ile dikkat çekiyor.
Ailesiyle birlikte katedrali gezmeye gelen Hatice Kasal (49), “Çok güzel bir yer, tam gezilecek bir yer. İçeride mutfak var, depo var, odalar var” dedi.
Fatma Yumuşak (48) ise “Burası çok güzel, biz zaten biliyoruz. Tarihi eserlerimiz gezilip görülecek yerler. Herkesin gelmesini tavsiye ederiz” ifadesini kullandı.