Kapadokya turizmine ara eleman yetiştirecek

Kapadokya turizmine ara eleman yetiştirecek

Kapadokya turizmine ara eleman yetiştirecek

Nevşehir’de hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu tarafından yapımı üstlenilen Ahmet Yiğitoğlu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesinin temeli düzenlenen tören ile atıldı.
Törene hayırsever iş insanı Ahmet Yiğitoğlu ile birlikte Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Temel atma töreninde konuşan İş İnsanı Ahmet Yiğitoğlu “Temelini atacağımız bu turizm lisemiz Türk turizmine ve bölgeye büyük katkı sağlayacağı inancındayım. 300 öğrenci kapasiteli okulumuzda, ön büro, resepsiyon, servis, mutfak, bilgisayar, eğitim atölyeleri ve fen labaratuvarı yer alacak. Ayrıca kütüphane, destek eğitim ve güzel sanatlar birimleri yer alacak. Okulumuzda, restoran çok amaçlı salon ve sosyal eğitim üniteleri yer alacak” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş’de konuşmasında son dönemde beldeye kazandırdıkları hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluğu içinde olduğunu söyledi.
Nevşehir Valisi Ali Fidan’da yaptığı konuşmasında “Birazdan ilk harcını döküp temelini atacağımız 12 sınıf ve 4 atölyeli ‘Ahmet Yiğitoğlu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi’ gençlerimize turizm ve otelcilik sektöründe kaliteli eğitim imkanları sunarak istihdam imkanlarını artıracaktır. Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir’imize ve Kapadokya Bölgesine böyle anlamlı bir eserin kazandırılmasına vesile olan hayırsever iş adamı Yiğitoğlu ailemize gönülden teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.