Kalp krizi geçiren hastanın tıkalı 2 damarı başarıyla açıldı

Kalp krizi geçiren hastanın tıkalı 2 damarı başarıyla açıldı

Kalp krizi geçiren hastanın tıkalı 2 damarı başarıyla açıldı

Özel Denizli Tekden Hastanesine kalp krizi geçirerek gelen hastaya,Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nihat Pekel tarafından yapılan muayenede sol ön inen damarda tıkanıklık olduğu anlaşıldı. Yapılan başarılı operasyonla hasta Hasip Şahin Arslan sağlığına kavuştu.

Denizli’de yaşayan Hasip Şahin Arslan (62), 1 yıl önce kalp krizi geçirmesi üzerine Özel Denizli Tekden Hastanesine getirildi. Hastaya yapılan tetkikler sonucunda hastanın sol ön inen damarının tıkalı olduğu anlaşıldı. Tıkanıklığın damarın çatal noktada olduğundan dolayı iki damara da müdahale edildi. Gerçekleştirilen başarılı operasyonda hastanın iki damarına da stent yerleştirildi. Bu ay yapılan 1. yıl kontrolünde yapılan tetkiklerde hastanın sağlına kavuştuğu ifade edildi.
Gerçekleştirilen operasyon hakkında açıklama yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nihat Pekel, “Hasip bey bir yıl önce bize kalp krizi geçirerek gelmişti. Bizde tıkanıklığı bulup müdahale etmiştik. Hastamız bize geldiğinde sol ön inen damarı dediğimiz damar tamamen tıkalıydı. Ve tıkanıklık damarın tam çatallaşma bölgesindeydi. Ve çatallaşan bu damar büyük bir damardı, ihmal edilebilecek bir damar değildi. Bazen ön damarın çatallaşan kısmında olan tıkanıklığa bazen baypasla müdahale edebiliriz. Ama biz hastamızda bunu tercih etmedik. . Çatal damar işlemleri önemli işlemlerdir, özel prosedürlerdir. Çünkü iki damara aynı anda stent yerleştirirsiniz. Uzun süren işlemlerdir. Hastamıza yaptığımız işlem 2 saat kadar sürmüştü. Ama nihayetinde hem ana damarı hem yan damarı stent yerleştirdik. Stentleri kıraç stetleme dediğimiz yani stentleri birbiri üzerinde ezerek damarın tam çatal kısmına uygun şekilde yerleştirdiğimiz yöntemle yerleştirdik. Bu tedaviyle güzel sonuç aldık. Hastamızın 1 yıl kontrolünde onu memnun bir şekilde şikâyetleri olmadan kontrol ediyor olmak da biz çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Sağlığına kavuşan Hasip Şahin Arslan, “62 yaşındayım. Kalp krizi geçirirken tavsiye üzerine Özel Denizli Tekden hastanesine geldim. Nihat doktorumuz bize iyi bir müdahale etti çaba sarf etti. Doktorumuz tarafından Anjiyo yapıldım 2 saat süren bir ameliyattı. Sonrasında doktor Nihat bey bize her şeyin yolunda olduğunu ve ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Şimdi ameliyattan bir yıl sonra kontrole geldik. Her şeyden çok memnunu sağlığım yerinde. Nihat beye ve Tekden hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.