Kalbi duran KOAH hastası ANKA’da yaşama tutundu

22.08.2024 10:34:47

Kalbi duran KOAH hastası ANKA’da yaşama tutundu

Gaziantep’te evinde rahatsızlanan 66 yaşındaki KOAH ve koroner arter hastası, ailesi tarafından solunumu durmuş halde getirildiği ANKA Hastanesi’nden uygulanan tedavi sonrası sağlıklı bir şekilde ayrıldı.
Gaziantep’te evinde aniden rahatsızlanan 66 yaşındaki KOAH hastası Bircan Sarman, ailesi tarafından Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi. Hastaneye solunumu, kalbi durmuş vaziyette gelen Sarman’a, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfi Yılmaz tarafından müdahale edildi. Kalp masajı (CPR) ile hayatı döndürülen ve solunum cihazına bağlanan Sarman, yoğun bakım ünitesinde hemen tedaviye alındı. Dördüncü gün komadan çıkan ve 1 hafta boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi olan Sarman, sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu olmanın mutluluğunu yaşadı. Hastaneye nasıl geldiğini hatırlamadığını belirten Sarman, “Sağlıklı olmak hayattaki en güzel şey. Beni iyi etmek için büyük çaba sarf eden Dr. Seyfi Yılmaz, ve sağlık personellerine teşekkür ederim” dedi.
“Şu an durumu çok iyi”
Sarman’ın tedavisini gerçekleştiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfi Yılmaz, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dr. Yılmaz, “Hastamız bize geldiğinde solunumu yoktu, kalbi durmuştu. Önce kalp masajı ile hastamızın hayati düzelme sağladık. Ardından hastamızı yoğun bakımda tedaviye aldık. Hastamız dördüncü gün komadan çıktı. Şu an durumu çok iyi. KOAH, kalp ve damar hastalıkları ve ağır zatürre gibi akciğere ilişkin enfeksiyon hastalıklarında solunum yetmezliği gelişebilir. Bu durum ileri boyutlara vardığında vücuttaki oksijenlenmenin bozulmasına ve ölüme kadar gidebilen ciddi sorunlara yola açabilir. Ciddi solunum yetmezliği bulunan hastamızı tedavi süreci boyunca yoğun bakım ünitemizde solunum ve hayati fonksiyonları açısından sürekli takip altında tuttuk. Bozulmuş kan değerlerine bağlı olarak hastalarda ciddi komplikasyonlar meydana gelebileceği için yoğun bakım ünitemizde kan normale dönünceye kadar da tedavi sürecinde müşahede altında tuttuk ve uyguladığımız tedavi sonrası hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.