Tarih: 13.09.2024 13:32

Kahramanmaraş’ta uzmanlar bağımlılıkla mücadeleyi anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve KAMED iş birliğiyle NFK Kültür Merkezi’nde madde bağımlılığıyla mücadele semineri düzenlendi. Gençlerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, madde bağımlılığı ve bu bağımlılığın toplum üzerindeki yıkıcı etkileri uzman isimler tarafından farklı açılardan ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kahramanmaraş Madde Bağımlılığı Mücadele Derneği’nin (KAMED) destekleriyle madde bağımlılığıyla mücadele semineri gerçekleştirdi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde madde bağımlılığının bireysel ve toplumsal zararları detaylı bir şekilde anlatıldı. Uzmanlar, bağımlılığın yalnızca bireyin sağlığı üzerinde değil aynı zamanda ailesi ve toplum üzerinde de ciddi olumsuz etkileri olduğunu vurguladı. Ayrıca seminerde, özellikle ebeveynler ve öğretmenler için bağımlılıkla mücadelede alınabilecek önlemler ve yapılabilecek müdahaleler hakkında önerilerde bulunuldu. Uzmanlar, gençlerin sosyal çevresinin ve psikolojik durumlarının yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, aile içi iletişimin güçlendirilmesinin ve gençlerin boş zamanlarını sağlıklı aktivitelerle değerlendirmelerinin bağımlılıkla mücadelede önemli bir adım olduğunu ifade etti.
“Madde bağımlılığı bireyin değil, toplumun ortak sorunudur”
Programda yaptığı konuşmada madde bağımlılığıyla mücadelede toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çeken KAMED Başkanı Mehmet Hacıbebekoğlu, “Madde bağımlılığıyla mücadele sadece bireylerin değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu noktada gerek eğitim kurumları, gerek STK’lar, gerekse de kamu kurumları el ele vermeli ve bu toplumsal soruna ortak akılla çözüm üretmelidir. Madde bağımlılığına karşı gençlerimizi korumak ve onları bilinçlendirmek bizim asli görevimiz. Bu noktada faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Bugün de Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çok önemli bir seminerde bir aradayız. Değerli hocalarımız madde bağımlılığıyla mücadele noktasında çok önemli bilgiler aktarıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” cümlelerini kaydetti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB