Kahramanmaraş’ta sıcak havanın serin çarşısı

17.07.2024 10:22:37

Kahramanmaraş’ta sıcak havanın serin çarşısı

Sıcaklıkların etkisini gösterdiği Kahramanmaraş’ta Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı, vatandaşların vazgeçilmez tercih noktası oluyor. Sıcağa karşı serin ortamı ve sakin ambiyansı ile dikkat çeken çarşıda onlarca esnaf faaliyet gösteriyor.
Türkiye’de etkili olan bunaltıcı sıcaklıklar Kahramanmaraş’ta da etkisini göstermeye devam ediyor. Kahramanmaraşlı depremzedelerin tercih noktası Rıdvan Hoca Yeraltı Çarşısı, sıcak yaz günlerinde de ilgi görüyor.
Kahramanmaraş’ta alışveriş mekanı olmanın ötesine geçerek vatandaşlara yaz sıcağını unutturan çarşı, serin koridorları ve su çeşmeleriyle dikkat çekiyor. Güneşin sıcağından uzak alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar yeraltı çarşısını tercih ediyor.
Esnaf Gülsüm Kulak, "Malûm Kahramanmaraş’ta çok mağaza kalmadı. Rıdvan Yalçın Yeraltı Çarşısı serin, güzel ve ferah. Mekanımız güzel bekleriz buyurun gelin" dedi.
Esnaf Fevzi Çınarlıdere ise, "1992 yılından beri yeraltı çarşısında esnaflık yapıyoruz. Şu an işlerimiz sakin, 1 yıldan beri. Müşterilerimizi çarşımıza bekliyoruz. Rahat alışveriş yapabilirler. Her türlü ürünlerimiz mevcut. Güneşten korunmak için burası rahat bir alışveriş merkezi. Bekliyoruz müşterilerimizi" diye konuştu.