Kahramankazan’ın doğa dostu merkezi

Kahramankazan’ın doğa dostu merkezi

Kahramankazan’ın doğa dostu merkezi

Kahramankazan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Atık Getirme Merkezi’nde doğayı ve çevreyi korumak için sıfır atık çalışmalarına devam ediyor.
İlçede yaşayan vatandaşların sağlıklarını korumak, doğanın güzelliklerini devam ettirmek ve gelecek nesillerin temiz bir dünyaya sahip olmasını sağlamak amacıyla kurulan Atık Getirme Merkezi, ilçede sıfır atık kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor. Maksimum kapasitesine ulaştığında günlük olarak ortalama 50 ton atığı ayrıştırabilecek olan merkezde karton, naylon ve plastikten oluşan atıkların yanı sıra pil, yağ ve pet şişe kapağı gibi doğaya ve çevreye zarar verebilecek hiçbir maddenin varlığına göz açtırılmıyor.
İlçede bulunan kamu kurumu, okul ve marketlerde biriken maddelerin merkeze getirilerek geri dönüşümünü sağlayan ekipler, vatandaş ve gençleri geri dönüşüm konusunda bilinçlendirmek amacıyla ‘Geleceğini Düşünen, Geri Dönüştürür’ kampanyasına imza attı.
Kampanya kapsamında 50 kilogram atık pil getiren herkese üçlü top seti (futbol, basketbol, voleybol), 4 litre atık yağ getiren herkese 1 adet bulaşık deterjanı, 50 kilogram elektronik atık getiren herkese 1 Adet 32 GB flaş bellek, 30 kilogram atık kağıt, 25 kilogram atık plastik, 25 kilogram atık metal getiren herkese 1 adet futbol topu hediye edilecek.
Kahramankazan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Atık Toplayıcılar aracılığı ile sokak aralarında biriken atıklarında dönüştürüldüğü Merkez, ihbar etmeleri durumunda ilçede ikamet eden vatandaşların evlerinde istifledikleri geri dönüşüm malzemelerini de adreslerinden teslim alma olanağı sağlıyor. Atık ihbarında bulunmak isteyen vatandaşların 0538 394 3939 telefon numarası üzerinden Kahramankazan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine ulaşabilecek.