KAEÜ Sağlık ve Kalite alanında iş birliklerini geliştiriyor

14.09.2024 10:29:30

KAEÜ Sağlık ve Kalite alanında iş birliklerini geliştiriyor

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, “Sağlık Sanayi Geleceği Çalıştayı” öncesinde Kocaeli’nde istişare toplantılarına katılıyor.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ile Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde sivil toplum örgütlerinin paydaşlığında ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gebze’de düzenlenecek olan “Sağlık Sanayi Geleceği Çalıştayı” hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile görüşen Rektör Karahocagil çalıştayın gerçekleştireceği Kocaeli Belediyesine ait Osman Hamdi Bey Kültür Merkezini ve Balyonoz Tesislerini ziyaret etti.
Ziyaretlerde, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin sağlık alanındaki pilot üniversite projeleri hakkında bilgilendirmeler yapılırken, Ahilik Haftası Etkinlikleri kapsamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin organize ettiği “Geçmişten Günümüze Esnaf ve Sanatkârlık” konulu VII. Uluslararası Ahilik Sempozyumu ve bu sempozyumun iki oturumunda münazara yapılması Ahilik-Kalite İlişkisi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Üniversitenin “Ahiliğin İzinde İlim Sanat Ahlak” mottosuyla yürüttüğü kalite çalışmaları ve ödüllü kalite yönetim sistemi yazılımı Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS) ve Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) hakkında bilgiler verildi.