Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

Kadınların el emekleri Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi

Şahinbey Belediyesi’nin sosyal tesisleri ve gençlik merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ile hazırladıkları Hat, Ebru ve Filografi çalışmaları Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi’nde sergilendi.
Serginin açılışı, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve birçok protokol üyesinin katılımıyla gerçekleşti. Sosyal tesislerde verilen eğitimlerle kursiyerlerin sanata olan ilgilerini pekiştiren bu çalışmalar, geleneksel Türk sanatlarının yaşatılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor. Sergide yer alan eserler, ziyaretçilerden büyük beğeni toplarken, sanatseverler bu nadide el işlerini yakından inceleme fırsatı buldu.
“Burada bu ürünleri satarak para kazanan kadınlar var”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Camide birçok kurslarımız var. Vatandaşlarımızın gece ve gündüz burada kurslar veriliyor. 6 yaş çocuklarımız için kurslar veriliyor. Bunun yanı sıra burada kadın öğrenciler Hat, Ebru ve Filografi eğitimi alıyorlar. Kurslarımızda yapılan eseler burada sergileniyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bu ürünleri satarak para kazanan kadınlar var. Ben belediye olarak satılan ürünlerden alacağım. Bu tür etkinliklerin devamlılığını yapacağız” dedi.