Artvin'in CHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Soysal, 22 Şubat gecesi saat 02.30 sıralarında belediyeye ait resmi aracı alkollü kullanırken jandarma ekiplerince yakalandı. Cankurtaran Tüneli'nde yalpalayarak ilerleyen ve bir trafik tabelasına hafifçe çarpan araç, şoförün sağlık sorunu olabileceği düşünülerek durduruldu.
Araçtan inen ve ayakta duramayacak durumda olduğu görülen Soysal, jandarmanın alkol kontrolünü kabul etmedi. Borçka Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'ndan alınan talimatla, kan testi yapılmak üzere Borçka Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Soysal, hastanede de kan vermeyi reddetti.
Savcılık talimatıyla, asayiş ekibi ve hastane güvenliği zor kullanarak kendisinden kan örneği alındı. Ortaya çıkan kamera görüntülerinde, Soysal'ın kendisinden kan alan hemşirenin üzerine yürümek istediği ve jandarma ekiplerinin araya girerek olaya müdahale ettiği görülüyor. Olay yerine gelen CHP'li Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan'ın da Soysal'ı sakinleştirmeye çalıştığı gözlendi.
Yaşananların ardından gözaltına alınan Ahmet Soysal hakkında, görev başındaki güvenlik güçlerine mukavemet ve alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Soysal'ın ehliyetine el konuldu ve alkollü araç kullanmaktan para cezası kesildi.