Jandarma’dan öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

9.10.2024 11:09:58

Jandarma’dan öğrencilere trafik güvenliği eğitimi

Niğde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Ortaokulu öğrencilerine Trafik Güvenliği Eğitimi verildi.

Çocukların trafik güvenliği bilincini artırmak amacıyla Niğde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimde, trafik kuralları ve trafik güvenliği konusunda hem teorik hem de pratik bilgiler verildi. Eğitime katılan jandarma personeli, öğrencilere trafikte karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı nasıl davranmaları gerektiğini anlatırken, güvenli bir şekilde yaya geçişi, araçlarda emniyet kemeri kullanımı ve bisiklet sürüş güvenliği gibi hayati konular üzerinde durdu. Ayrıca trafik kazalarının nedenleri ve önlenmesi için alınması gereken önlemler hakkında da öğrenciler bilinçlendirildi. Okul bahçesinde verilen eğitimde, yaya ve sürücü trafik kuralları, trafik işaretlerinin doğru okunması ve uygulanması, emniyet kemeri ve kask kullanımının önemi, trafikte dikkat edilmesi gereken noktalar ve yayaların hakları gibi konular anlatıldı.
Çocukların trafikte karşılaşabileceği riskleri en aza indirmeyi ve erken yaşta trafik bilincinin kazandırılmasının hedeflendiği eğitimde günlük hayatta karşılaşılan trafik durumları canlandırmalarla gösterildi.