İzmir Ticaret Odası’ndan “sağlık turizmi” atağı

12.09.2024 15:07:57

İzmir Ticaret Odası’ndan “sağlık turizmi” atağı

İzmir Ticaret Odası, İzmir’in sağlık turizmindeki payını arttırmak için önümüzdeki hafta çok önemli bir organizasyona imza atacak. İzmir’e kesintisiz uçuş alternatifi bulunan Roma ile Milano’dan 13 seyahat acentesinden 20 sektör temsilcisi, sağlık turizmi fırsatlarını yerinde incelemek için 16-20 Eylül tarihleri arasında İzmir’de konuk olacak.
İzmir Ticaret Odası ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir’in sağlık turizmi potansiyelini tanıtmak ve bu alandaki uluslararası işbirliklerini geliştirmek amacıyla güçlerini birleştirdi. Proje kapsamında, Roma ve Milano’dan İzmir’e gelen 13 seyahat acentesi ve bu acentelerden 20 katılımcı, İzmir’de faaliyet gösteren uluslararası sağlık turizmi yapmaya yetkili, tam teşekküllü hastaneleri ziyaret edecek. Konuklar hastane ziyaretlerinin yanı sıra İzmir’in kültür mirasının tanıtılması amacıyla, 8500 yıllık geçmişe ev sahipliği yapan “Tarihi Liman Kenti” sınırları içerisindeki Eski Şehir Merkezi’ni gezecek. İtalyan misafirler için Egeliler ve İtalyanların ortak gastronomi değerleri olan zeytinyağı ve bağ yollarının tanıtımı hedefleyen turlar düzenlenecek. Organizasyon 18 Eylül Çarşamba günü İzmir Ticaret Odası’nda yapılacak ikili iş görüşmeleri ile tamamlanacak.

İzmir önemli bir rol üstlenecek
Üzerinde titizlikle çalışılan 3 günlük programın sonunda, yeni işbirlikleri kurulmasını ve İzmir’in İtalyan acentelerin portföylerine girmesini temenni ettiklerini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Doğal güzellikleri, tarihi zenginliği ve iklimiyle İzmir, İtalyan misafirlerin ülkemizi tercih etmesinde önemli bir rol üstlenecek. Kentimizde kamu, üniversite, özel ve belediye hastanesi olmak üzere 63 yataklı kurum var. Özel sektörde ise 28 özel hastane, 68 tıp merkezi, 1219 özel muayenehane, binden fazla ağız diş sağlığı polikliniği ile sağlık alanında büyük bir altyapıya sahip” dedi.

Farklı ülkeler için de planlanacak
2023 yılında 38 bin sağlık turistinin İzmir’i ziyaret ettiğini belirten Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayının artması için biz de Oda olarak elimizden geleni yapıyoruz. İzmir, sağlık turizminin pek çok kategorisi için uygun şartlara sahip. Özellikle termal alanda çok sayıda yabancı misafir ağırlayabiliriz. Önümüzdeki süreçte İtalya’dan İzmir’e sağlık amacıyla seyahat edecek turistin artacağını öngörüyoruz. İzmir Ticaret Odası olarak İtalyan acenteler ile yürüttüğümüz bu modeli farklı ülkelere yönelik olarak da planlayacağız."