Tarih: 14.08.2024 11:29

İzmir Ekonomi Üniversitesinden yüzde 99.48’lik tercih başarısı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), başarılarına bir yenisini daha ekleyerek yüzde 99.48’lik genel doluluk oranına ulaştı. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre ön lisansta yüzde 100’lük, lisansta ise yüzde 99.26’lık doluluk oranı yakalayan İEÜ’yü, toplamda 2 bin 509 öğrenci tercih etti. Rektör Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin genel doluluk oranının yüzde 89.35 olduğuna dikkat çekerek, üniversite olarak zirve yürüyüşünü kararlılıkla sürdürdüklerini ifade etti.
2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca genç için heyecanlı bekleyiş sona erdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi, tercih dönemindeki başarısını bu sene de tekrarlayarak gençlerin en çok ilgi gösterdiği üniversiteler arasına adını yazdırdı. Teknolojik altyapısı, güçlü akademisyen kadrosu ve uluslararası bağlantılarıyla ön plana çıkan İEÜ, gençlerin beklentilerine cevap vererek farkını ortaya koydu.
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, sadece İzmir ya da Ege değil, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gencin, tercihini İEÜ’den yana kullandığını vurguladı. Son yıllarda olduğu gibi bu sene de yüzde 100’e yakın bir tercih oranına ulaşarak başarıyı tekrarladıklarını aktaran Prof. Dr. Abacıoğlu, “Türkiye genelindeki vakıf üniversitelerine baktığımızda, tercih oranlarının ön lisansta yüzde 96.39, lisansta ise yüzde 83.88 olduğunu görüyoruz. Genel doluluk oranı da yüzde 89.35. Üniversite olarak genel ortalamanın çok üzerindeyiz. Elbette bunun haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Belirli bir stratejik hedef doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyor; fiziki şartlarımızı, akademisyen kadromuzu, öğrencilerimize sunduğumuz tüm imkanları geliştiriyoruz. Önemli olan, bizim yaptığımız çalışmaların gençlerimiz tarafından fark edilmesi, benimsenmesi. Sonuçlar gösteriyor ki, bunda da başarılıyız. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasına girmek hedefiyle zirve yürüşümüzü kararlıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Prof. Dr. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerimiz, bizim geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız. Bu nedenle tüm gençlerimizi çok önemsiyor, onları en iyi şekilde yetiştirmenin temel görevimiz olduğunu biliyoruz. Aramıza katılan yeni öğrencilerimizle daha da güçlendik, ailemizi geliştirdik. Öğrencilerimize ‘İzmir Ekonomi Üniversitesi Ailesi’ne hoş geldiniz’ diyor, hepsini yürekten kutluyorum. Ailelerimizi de tebrik ediyorum. Gençlerimize çok güveniyor, inanıyorum. Onlar da bize güvensinler. Hep birlikte büyük başarılara imza atacağız.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB