İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesine modern ek bina geliyor

3.08.2024 10:16:43

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesine modern ek bina geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinin ek hizmet binası için 7 Ağustos’ta temel atma töreni düzenlenecek. 7 katlı inşa edilecek ek hizmet binası, İzmirlilere modern ve tam teşekküllü sağlık hizmeti verecek.
Türkiye’nin ilk ve tek belediye hastanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, modern ve tam teşekküllü sağlık hizmeti verebilmek için yeni bir aşama daha kaydediyor. 11 bin metrekarelik alanda 7 katlı inşa edilecek Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binasının temel atma töreni 7 Ağustos saat 10.30’da yapılacak.

Depremde hasar görmüştü
100 yılı aşkın bir süredir İzmirlilere sağlık hizmeti veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesinin bazı birimleri, 30 Ekim 2020’deki İzmir depremi nedeniyle hasar almıştı. Hastanenin tam kapasiteyle İzmirlilere hizmet vermesi amacıyla zemin katla beraber 7 katlı yeni bina yapılacak. Bu sayede İzmirliler, alanında uzman doktorların verdiği sağlık hizmeti ile modern ve tam teşekküllü bir belediye hastanesine kavuşmuş olacak.
Projenin ihale bedeli 549 milyon lira. Ek hizmet binasının bir buçuk yılda tamamlanması planlanıyor.

Acil servisten kadın doğum servisine sağlık hizmeti verecek
Bina; acil servis, teknik birimler, morg, kafeterya, 24 yataklı hasta servisi, 26 yataklı kadın doğum servisi, 6 yataklı yoğun bakım servisi, 6 ameliyat salonu ve ameliyathane servisi, yemekhane, toplantı salonları ve merkezi sterilizasyon bölümlerinden oluşacak.