Tarih: 12.09.2024 22:11

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay: "İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek"

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşanan çevre sorunları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü belirterek, "Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, makamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’yı kabul etti. Başkan Tugay, ziyaretlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşanan çevre sorunları ile ilgili Ankara’da temasta bulunduklarını belirtti. Başkan Tugay, "Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum’la görüştük. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı, Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank ve Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sayın Fatih Turan da eşlik etti. Görüşmemizin ağırlıklı konu başlığı İzmir Körfezi’nde son haftalarda yaşadığımız çevre sorunları oldu. Büyükşehir Belediyemizin ve bakanlığımızın yapması gerekenleri masaya yatırdık. Belediye olarak bakanlığımızdan beklentilerimizi dile getirdik. Yaşanan durumla ilgili olarak yaptığımız karşılıklı durum değerlendirmesinde bakanlık yetkilileri, bilim insanlarımız ve belediyemizin ortak yürüteceği bir süreçte kurumlar arası işbirliği ile çizilecek yol haritasını özenle takip etme konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı. Sayın bakanımızın konuya güven verici bir duyarlıkla yaklaştığını görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Bilal Saygılı’ya bu süreçte ortaya koyduğu sağduyu ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’in sorunlarını çözmek için ilgili tüm kurumlarımızla işbirliği ve ortak çözüm arayışımız devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sorunların çözümü için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB