İzinsiz bağlanan tekneler kaldırılıyor

İzinsiz bağlanan tekneler kaldırılıyor

İzinsiz bağlanan tekneler kaldırılıyor

Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde Ula’nın günübirlik tatil beldesi Akyaka’da yapılan denetimlerde izinsiz bağlama yapan 4 teknenin tahliyesi yapılırken, 7 tekne için süre verildi.
Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinesinde Tabiat Varlıklarını Koruma, Ula Kaymakamlığı, Marmaris Liman Başkanlığı, Akyaka Jandarma Komutanlığı, Ören Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Ula Belediye Başkanlığı personelleri ile birlikte Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinde yer alan Akyaka Mendirek, Akyaka Kadın Azmağında denetim yapıldı. Denetimde Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesinin biyolojik çeşitlilik ve çevre değerlerinin korunması ve mevcut çevre sorunlarının giderilmesi amacıyla Akyaka Kadın Azmağı ve Çevresinin Koruma-Kullanma Usul ve Esaslarına aykırı şekilde izinsiz bağlandığı tespit edilen 4 teknenin tahliyesi sağlandı.
Aynı denetimde motor arızası ve sahiplerine ulaşılamayan 7 adet teknenin tahliyesi için 3 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verildi.