İYİ Partili Mert Çakmak, ‘’Mülteciler gitmeli’’

İYİ Partili Mert Çakmak, ‘’Mülteciler gitmeli’’

İYİ Partili Hasan Mert Çakmak son dönemdeki merak edilenler ve düşünceleriyle harmanladığı İYİ partinin fikirleri hakkında genel açıklamalarda bulundu.

İyi partinin ne kadar oy alacağına dair tahminlerini paylaşan İyi Partili Mert Çakmak, ‘’Şimdi iyi parti şu son süreçte çok iyi ilerliyor. Tahminlerim ve milletimizin teveccühüne göre yüzde 18,20 bandında oy alacağımızı düşünüyorum. Hatta daha fazlasına gidebilir’’ ifadelerini kullandı.

TERÖR

Halk nezdinde İyi Partinin terörle bağdaştırılması durumu hakkında açıklamalarda bulunan Çakmak, ‘’Çamur at izi kalsın siyaseti iktidarda her zaman var olmuştur. İyi Parti’nin yükselişini çekemeyen iktidar mensupları önümüzü kesmeye çalışmak için bu şekilde iftiralara başvurmuştur. Ancak bizim alnımız açıktır. Hiçbir çekincemiz yok. Genel başkanız Meral Akşener’in dediği gibi, ‘’Sülalemde bir tane bile fetocu bulun ben istifa edeceğim dokunulmazlığım yok." hatta fetonun siyasi ayağı araştırılsın önergemi AKP ve MHP oylarıyla ret almıştı.’’ diye konuştu.

İSTİFALAR

İyi Parti’de son dönemde gerçekleşen istifaların sebeplerini açıklayan Çakmak, ‘’İyi Partiden yolunu ayıran birçok kişi Ümit Özdağ da dahil umduklarını bulamıyor. Umdukları nedir makam ve mevki sevdasıdır. Zaman nefis zamanı değildir. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz kimse rant sevdasına düşmemeli. Ayrılanlarında pişman olduğuna eminim çünkü gittikleri yerde umduklarını bulamadılar.’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

ELEŞTİRİ VAR ÇÖZÜM YOK

Partinin projelerinden bahseden Çakmak, ‘’İyi partinin çok güzel projeleri var. Örneğin, Artagan Bolluk ve Bereket anlamına geliyor. Vatandaşımınız mutlaka bu projeleri okumasını rica ediyorum. İyi parti başa geldiğinde bolluk refah ve bereket gelecek. Biz kendimize güveniyoruz. Ekonomi anlamında sağlam kadrolar ve projelerle kul ve yetim hakkı yemeden ekonomi yöneteceğimize eminiz vatandaşımız içimi rahat tutsun camiye gidip namaz kılıp çalanlardan olmayacağız.’’ diye konuştu.

MÜLTECİLER

Mülteci sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Çakmak, ‘’Mülteci sorunu ülkemizde giderek büyümektedir. Kayseri yerelinde ise bazı mahallelerimizde neredeyse Türk esnaf Türk vatandaş kalmamış. Örneğin Sahabiye Küçük Mustafa eski şehir bağları ve bulundukları yerlerde de büyük taşkınlıklar çıkarıyorlar. Avukatlarımızla istişarelerimiz sonucu. Suç oranlarına incelediğimizde işlenen suçların yüzde 70'i Suriyelilerden ve Afganlar’dan kaynaklı akşamları olsun sokağa çıkarken olsun vatandaşımız korku içinde kalabiliyor. Bu sorunların tek çözümü gitmeleridir.’’ ifadelerini kullandı.

KAYIRMA

Söylemlerini sürdüren Çakmak, ‘’Liyakatsizlik şahlanışta eğer yandaşsan torpilin varsa. İstediğin yere geliyorsun ancak emeğinle kazıya kazıya dirsek çürüterek. 80 90 alarak anca gelebiliyorsun. Hatta 6 7 yıl mücadele etmen gerekiyor. İntihar eden öğretmenlerimizin hakkı geri nasıl ödenecek hiç düşünüyor musunuz? İktidar mensupları. Kolaylık sağlayıp üniversiteye giren mülteciler diğer Öğrencilerin hakkı yeniyor. Eğitiminde müfettişliğin içi boşaltıldı. Eskiden eğitimciler müfettişten çekinirken şimdi müfettişler yandaş müfettişlerden korkar hale geldi.’’ diye konuştu.

EĞİTİM

Saha çalışmalarında yaşadığı bir anısından söz eden Çakmak, ‘’Dün genç bir kardeşimle muhabbet ederken eğitimle alakalı çok acı bir durumla karşılaştım. Genç kardeşim diyor ki İmamhatip’de okuyorum evimin yakının da normal lise yok maddi durumumda olmadığı için özel okula da gidemedim. Ve öğretmenimiz derste alenen yüzümüze hakaret ediyor. Bize mobing uygulayıp okuldan soğutuyor be psikolojik olarak baskı uyguluyor. Ben bu genç kardeşimize söz verdim iyi parti iktidarında gençler eğitimde eşit olacak çabamız ve gayemiz bu yöndedir.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: F. Taha Çerçiler