İYİ Partili Kazım Yücel'den Tavlusun

İYİ Partili Kazım Yücel

Tavlusun Mahallesi sakinlerinin cami imamı ile ilgili şikayetlerini dinleyen Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Gurup Başkanvekili Kazım Yücel İyi Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tuncer Küçük ile birlikte yine Tavlusun Mahallesine gitti

. Mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinleyen Kazım Yücel, "Tavlusun Mahalle olmuş ama hala köyü andırıyor. Belediye hizmetlerinin girmediği alanlara şahit olduk. Manzarayı görünce 'Acaba Tavlusun köy olarak mı kalsaydı?' diye de sormadan edemedik" dedi. İyi Parti Melikgazi İlçe Başkanı Küçük de  SİT alanı sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Geçtiğimiz günlerde Tavlusun mahalle sakinlerinin cami imamından kaynaklı şikâyetini gündeme getiren İyi Partili Kazım Yücel’i yine Tavlusun mahalle sakinleri başka sorunlarını da dile getirmek üzere mahalleye davet etti.  Büyükşehir Belediyesi İyi Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, mahalleye bu kez İyi Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tuncer Küçük ile birlikte gitti. Yücel ve Küçük, burada mahalle sakinlerinin şikayetlerini dinledi.

TAVLUSUNDA KANALİZASYONUMUZ BİLE YOK

İyi Parti heyetine mahallenin sıkıntılarını anlatan Tavlusun Dernek Başkanı Ali Doğrudürüst, “Bizler mahalle olmadan köy iken daha kolay bir yaşantımız vardı. Hiç olmaz ise muhtarlık direk kaymakamlıkla, valilikle bazı sorunları hızlıca çözüyordu. 1986 yılında çekilen su hatlarından su içiyoruz. Çok basit olmasına rağmen bir kanalizasyonumuz dahi yok. Doğalgaz derseniz gidip gele gele usandık artık. Eğer ki doğalgazı çekmeyeceklerse en azından söylesinler de bilelim. Her ilkbaharda giderim aldığım cevap yönetim kurulunda sizde planlamaya dahil olunca yapacağız. Bir de araya pandemi girince zaten birebir kimseyle muhatap olamıyorsun. Verdiğimiz dilekçeler çok inşallah sizlerin de sayesinde sesimiz olursunuz. İfadelerinde bulundu.

ACABA KÖY OLARAK MI KALSAYDI?

Mahalle sakinlerinin ve dernek başkanının anlattığı sıkıntıları dinleyen İyi Partili Kazım Yücel  “Tavlusun mahalle sakinlerimizden gelen davet üzerine Tavlusun mahallemize gelerek vatandaşlarımızla birlikte olduk. Bizler Tavlusun Mahallesi diyoruz ama mahalle sakinleri Tavlusun köyü olarak ifade ediyorlar. Çünkü köyken buradaki yaşam alanının lezzetini öyle bir anlatıyorlar ki eskisiyle yenisiyle bizde acaba köy mü kalsaydı acaba dedik. Bütün köy halkımızla, İlçe Başkanımız Tuncer Beyle birlikte Tavlusun’u sokak sokak gezdik. Belediye hizmetleri yok diyemeyiz ama belediyemizin hizmetlerinin uğramadığı yerlerle karşılaştık. Mezarından meydanına; otobüsünden suyuna hele de doğal gazdan olan şikâyetlerini dinleyince ifade edelim en azından Tavlusun’un sesi olalım dedik. Bizler mahallemizin sorunlarını bir kısımlarını yerinde gördük ve dile getirmeye çalıştık.” ifadelerinde bulundu.

HAREBE YIKIK DÖKÜK VİRANA ŞEKLİNDE

 İyi Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tuncer Küçük de  “Tavlusun daha öncede gelip gördüğümüz bildiğimiz bir yer. Tabi ki imar planlarında buralar SİT alanı ilan edilmiş, bu aslında iyi bir şey. Ancak hayata geçirilmesi noktasında çok iç açıcı şeyler görmedik. Kıymetli dernek başkanımız Ali Bey ile de görüşmemizde burada yaşayan insanlar kendi yaşadıkları evleri tamir etmek istediklerinde sit alanıyla karşılaştıkları için sorduklarında ise planlar hazırlandı ancak ödenek çıkmadığıyla ilgili ifadelerde bulundular. Şunu söylemek gerekir ki büyük ihtimal ile hazırlanmıştır. Hazırlanmadı ise bu bölgelerin öncelikle rövelesinin çıkarılıp, restitüsyon projelerinin hazırlanması ve restorasyona geçilmesi elzemdir. Çünkü turizm anlamında çok önemlidir. Bugün ülkenin ekonomisine katkı sağlaması noktasında da çok önemlidir. Gezerken tarihi bir fırın gördük, bir ev gördük yıkık dökük kaderine terk edilmiş bir vaziyette. Buralarla ilgili varsa planlar hemen hızlıca hayata geçirilmesi yoksa da yine hızlıca planlanmalı.” dedi.